Óbecse

Rúzsa Magdi és Bajagáék Óbecsén

Az idén második alkalommal szervezik meg az Óbecse Éjszaka elnevezésű rendezvényt a város központjában. Tavaly a felújított főtér avatóját ünnepelték az óbecseiek remek koncertekkel, ezek sikerén felbuzdulva hívtak június 16-ára Óbecsére újabb kiváló előadókat a szervezők. Eredetileg az egyik legjobban várt koncert a legendás zágrábi Parni valjak együttesé lett volna, de Aki Rahimovski énekes betegsége miatt helyettük a lemezbemutató turnéra induló Bajaga i instruktori lép fel Óbecsén, akik 16 év szünet után jelentették meg 12., U Sali lom című hanghordozójukat.
Az est a 25 éves jubileumát ünneplő óbe-
csei Eva Braun együttes 19:35-kor kezdő-dő koncertjével indul, 20:15-kor lép színpadra Dejan Cukić és a Spori ritam, a tavaly Londonban megtartott MTV díjátadón a Best Adriatic Act titulust megszerző Ničim izazvan zenei formáció pedig 21:15-kor kerül sorra. Magyarországról Rúzsa Magdi érkezik, akinek a koncertje 22:30-kor veszi kezdetét. Bajagáék éjfél után 20 perccel csapnak a húrok közé.
Az ingyenes rendezvény ezúttal két napos lesz. A központi koncertek előtti napon, pénteken este a Városi Színházban valamivel keményebb hangzásvilággal alapozzák meg majd a hangulatot, itt az Ateist rep, a Fiskalni račun és a Bad Habit lép fel, ezt megelőzően azonban néhány rövidfilmet is levetítenek a közönségnek a színház kertjében. Június 14-e és 17-e között a színház Kör Galériájában egy alkotótábor keretében fiatal művészek fognak vendégeskedni Óbecsén, házigazdájuk Tijana Grujić óbecse festőművész lesz.
Dragan Tošić polgármester elmondása szerint a rendezvény nem kerül pénzébe az óbecsei adófizetőknek: az államigazgatási és önkormányzati minisztérium 1,6 millió dinárral támogatja az eseményt, a többi pénzt pedig ahogy tavaly, úgy az idén is cégek, vállalkozók fogják biztosítani. A rendezvényre tavaly a becslések szerint több mint 14 ezren voltak kíváncsiak, az idén viszont még ennél is nagyobb látogatottságra számítanak a szervezők.

Fehér Rózsa