Savez sportova opštine Bečej: Aleksandra Radić i Luka Stojkov najbolji sportisti opštine Bečej u 2021.

Savez sportova opštine Bečej upriličio je svečanost provodom proglašenja najuspešnijih sportista na teritoriji opštine Bečej u 2021. godini. Za najbolje sportiste u muškoj i ženskoj konkurenciji proglašeni su disko dens plesačica Aleksandra Radić, koja je, između ostalog, bila druga na Evropskom prvenstvu urban plesova i mladi kajakaški reprezentativac Srbije Luka Stojkov, član Kajak kanu kluba Bečej.

Velike pehare uručio im je član Opštinskog veća zadužen za omladinu, sport i turizam Dane Mandić, koji se u uvodnom izlaganju zahvalio svim sportistima i sportskim radnicima na entuzijazmu i trudu, obećao još veća izdvajanja za sport u godini pred nama, a onda je prikazan kratki video film o posetama klubovima i izdvajanjima za njihov rad.

Zbog učešća na reprezentativnim pripremamama u Turskoj, najbolji sportista bečejske opštine u 2021. godini Luka Stojkov nije bio u mogućnosti da primi priznanje, koje je Dane Mandić uručio njegovom ocu, inače svojevremeno vaterpolisti, Milivoju.

„Nama kao porodici Stojkov i meni kao roditelju još dva takmičenja, ovo priznanje veoma znači. Zadovoljan sam, njima je to satisfakcija, a i nama roditeljima. Ovo je trenutno najveće priznanje koje je Luka dobio za svoj sportski rad. Pored toga što je dobar sportista, pohvallio bih ga i kao studenta, koji je upisao četvrtu godinu studija. Paralelno uspeva da usaglasi i školu i treninge i sve ostalo što ide uz mlade ljude“, kazao je Milivoj Stojkov.
Za Aleksandru Radić iz Plesnog kluba „Maks dens“ ova godina je takođe bila izuzetno uspešna.

„Na izboru za sportistu godine, osvojila sam tri nagrade. Dve kao pojedinac i jednu smo osvojili kao klub. Ove godine sam osvojila drugo mesto u Evropi i jedanaesto mesto na svetu. U Srbiji sam najbolji plesač i to su rezultati koji su, između ostalih, doveli do ovih nagrada“, kazala je Aleksandra Radić.
Opština Bečej je ove godine izdvojila 16,5 miliona dinara za funkcionisanje lokalnog sporta, a tim novcem podržano je 48 sportskih klubova, organizacija i udruženja na teritoriji opštine Bečej. Pored toga, u prethodnih godinu dana izdvojeno je dodatnih više od 4 miliona dinara za nabaku opreme, podršku sportskim manifestacijama i štampanje sportskih knjiga od istorijskog značaja za naš grad.

„Ove godine ćemo da povećamo sumu koja se dotira klubovima po osnovu konkursa, tako da će oni u narednoj godini biti finansirani sa 18 miliona dinara. Pored toga, ono na čega sam lično ponosan jeste da smo prethodne godine pokrenuli akciju u kojoj po prvi put Opština Bečej obilazi predstavnike sportskih klubova, posećuje sportske porodice i sportske kolektive i dotira im opremu koja odgovara na njihove potrebe, na njihova interesovanja i u tom nekom kontekstu im olakšava trenažne procese. Na taj način želimo da olakšamo sportskim klubovima i pomognemo u postizanju ciljeva. U narednom periodu ćemo nastaviti da podržavamo sportske klubove u funkcionisanju, takmičenju, kao i u obeležavanju svih događaja, tu pre svega mislim na turnire, manifestacije i obeležavanje jubileja, i u svemu onome što predstavlja cilj određenog sportskog kluba na teritoriji opštine Bečej“, kazao je Dane Mandić, član Opštinskog veća zadužen za sport, omladin i turizam.

U kategoriji mlađih pionira (2009. godište i mlađi) prvo mesto osvojio je Andrej Aranjoš iz Kajak-kanu kluba Bečej, drugo Vanja Stepanov iz PK „Svim star“ Bečej i treće Balint Tot iz FK Jedinstvo Bačko Petrovo Selo.

Kod mlađih pionirki prvo mesto osvojila je Ana Rebeka Nađnemedi iz PK „Svim star“ Bečej, zatim drugo Sofija Radojević iz ŽOK Bečej, a treće Judit Lapiš iz Stonoteniskog kluba Vojvodina Bačko Gradište.

U kategoriji pionira (2007-2008. godište) prvu nagradu osvojio je Mateja Molnar iz Kajak-kanu kluba Bečej, drugu Lazar Doža iz Stonoteniskog kluba Vojvodina Bačko Gradište, a treću Aleks Poljak, takođe iz STK Vojvodina Bačko Gradište.

Kod pionirki prvo mesto je zauzela Reka Varga iz PK „Svim star“ Bečej, drugo mesto Sonja Vukšić Kik-boks klub Bečej, a treće Suzana Joksimović iz ŽOK Bečej.

U kategoriji kadeta (2005-2006. godište) prvo mesto je pripalo Hunoru Radatoviču iz Kuglaškog kluba Vojvodina, drugo Stefanu Nićinu iz PK „Svim star“ Bečej, a treće Leon Benkovič iz Džudo kluba „Mladost“ Bečej.

Među kadetkinjama prva nagrada pripala je Aleksandri Milošević iz Bokserskog kluba Bečej, druga nagrada Katarini Kiš iz Karate kluba Bečej, a treća Dunji Radosavljević iz ŽOK Bečej.

U konkurenciji juniora (2003-2004. gosište) prvo mesto pripalo je Filipu Ratkovu iz Kajak-kanu kluba Bečej, drugo Marku Miškoviću takođe iz Kajak-kanu kluba Bečej, a treće Luki Božičiću iz OFK Bečej 1918.

Kod juniorki prvo i drugo mesto pripalo je članicama ŽOK Bečej, Teodori Rajić i Milici Kovijanić.

Pehare i diplome za takmičare ovih kategorija uručila je Milica Firanji, bivša sportistkinja, višestruka prvakinja Jugoslavije u karateu 80tih godina.
U kategoriji seniora prvo mesto osvojio je Luka Stojkov, član Kajak-kanu kluba Bečej, drugo mesto pripalo je Gaboru Kurcinaku iz Kuglaškog kluba Vojvodina Bačko Gradište, a treće je osvojio Sava Vadaski, golman Kluba malog fudbala Bečej 2003.

Među seniorkama za najuspešniju proglašena je Aleksandra Radić iz Plesnog kluba „Maks dens“, zatim drugo mesto je pripalo Branislavi Stepanov iz Atletskog kluba Bečej, a treće Milici Panić iz ŽOK Bečej.

Najboljim seniorima i seniorkama priznanja je uručio član Opštinskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Dane Mandić.
U ekipnoj kategoriji u muškoj konkurenciji, prvo mesto pripalo je seniorima Kluba malog fudbala Bečej 2003, drugo juniorima Kuglaškog kluba Vojvodina iz Bačkog Gradišta, a treće seniorima Odbojkaškog kluba Bečej.

U ženskoj konkurenciji proglašena je seniorska ekipa ŽOK Bečej, koja je ujedno bila i jedina nominovana za ovo priznanje.
U kategoriji najuspešnijih sportskih organizacija, prvo mesto pripalo je Kajak-kanu klubu Bečej, drugo mesto OFK Bečej 1918, a treće mesto je zauzeo Plesni klub „Maks dens“.

Titulu najboljeg trenera poneo je Dejan Terzić iz Kajak-kanu kluba Bečej, potom Ivan Vojnović iz Kuglaškog kluba Vojvodina Bačko Gradište, dok je treća nagrada pripala Aleksandru Ikiću iz Ženskog odbojkaškog kluba Bečej.

Za najbolje sportske radnike u ovoj godini proglašeni su Goran Dragin predsednik Stonoteniskog kluba Bečej, Goran Kudrić predsednik FK Vojvodina Bačko Gradište i Vladislav Živanović trener u Kajak-kanu klubu Bečej.

U kategoriji radnički sport, priznanje je dobila Stana Baćinski.

Posebno priznanje za jubilej u ovoj godini dodeljeno je Karate klubu Bečej za 50 godina postojanja, Stonoteniskom klubu Bečej za 70 godina i Konjičkom klubu „Potisje“ Bečej za 75 godina.

Plaketa za životno delo dodeljuje se post humno, a ona je pripala Ištvanu Feldešiju, jednom od osnivača i dugogodišnjem treneru Karate kluba „B.P.S“ iz Bačkog Petrovog Sela. Plaketu je primio njegov sin Viktor Feldeši.

Vukašin Ljubojev