Srbiji pobednički pehar

VATERPOLO – „USKRŠNJI TURNIR U BEČEJU“

Bečej je od 21. do 23. marta bio domaćin izuzetno jakog i atraktivnog turnira kadetskih reprezentacija najjačih vateropolo sila u Evropi, Italije, Mađarske, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Na zatvorenom bazenu USKAO „Đorđe Predin – Badža“ je viđen izuzetno dobro organizovan turnir nakon kojeg je pobednički pehar podigla reprezentacija Srbije koja je ostvarila pobede nad svim rivalima, Mađarsku (10:7), Italiju (8:6), Crnu Goru (15:10) i u poslednjem kolu, Hrvatsku (11:10).
Drugo mesto je osvojila Mađarska, sa šest bodova, Hrvatska je bila treća sa četiri, koliko je imala i Crna Gora, dok je Italija osvojila tri boda.
Srpske vaterpoliste je sa klupe vodio trener Aleksandar Anastasijević a u stručnom štabu su bili i Miloš Korolija, Mijat Mijatović, Dejan Božić i dr Miodrag Čudomirović.
Ovo takmičinje za vaterpoliste rođene 2004. godine bilo je ujedno i provera za predkvalifikacione turnire za Prvenstvo Evrope koje će biti održano na leto u bugarskom gradu Burgosu. Nakon ovog turnira našoj reprezentaciji predstoji putovanje u Gruziju, u Tbilisi, gde se ovog vikenda igraju kvalifikacije protiv Gruzije, Litvanije, Slovačke i Bugarske.
Osim takmičarskog značaja, ovaj turnir je bio i edukacionog karaktera pošto se igrao po novim pravilima ove igre koja su u planu da se uvedu u narednom periodu. Iz tog razloga su gosti Bečeja bili i Dejan Savić, selektor reprezentacije Srbije i Dejan Perišić komesar za takmičenje Vaterpolo saveza Srbije, koji su imali zadatak da ove novine implementiraju učesnicima i stručnjacima koji su posetili ovaj turnir.
Nikola Džigurski, član Opštinskog veća zadužen za sport je u ime Opštine Bečej uručio medalje igračima tri prvoplasirane ekipe, a pehare za najbolje reprezentacije ovog turnira je uručio Viktor Jelenić, predsednik Vaterolo saveza Srbije.

Rezultati „Uskršnjeg turnira“
Prvo kolo
Italija – Hrvatska 5:8
Mađarska – Srbija 7:10 (2:2, 1:3, 2:1, 2:4)
Drugo kolo
Mađarska – Italija 10:5
Crna Gora – Hrvatska 9:9
Treće kolo
Crna Gora – Mađarska 7:5
Srbija – Italija 8:6 (3:1, 1:1, 2:3, 2:1)
Četvrto kolo
Hrvatska – Mađarska 9:12
Srbija – Crna Gora 15:9 (5:1, 4:2, 4:4, 2:1)
Peto kolo
Crna Gora – Italija 6:11
Srbija – Hrvatska 11:10 (2:0, 2:5, 5:2, 2:3)

Siniša Erak