Srebrna medalja Darija Mušćeta

DŽUDO – PRVENSTVO VOJVODINE ZA STARIJE DEVOJČICE I DEČAKE

Nakon pauze duge više od sedam meseci uzrokovane pandemijom Korona virusa takmičari Džudo kluba Mladost konačno su izašli na borilišta i to u subotu 3. oktobra kada je u Novom Sadu održano Prvenstvo Vojvodine za starije dečake i devojčice, rođene 2006. i 2007. godine, na kojem je učestvovalo 136 takmičara iz 29 klubova. Naš klub su predstavljala četvorica dečaka, od kojih je najuspešniji bio Dario Mušćet, u kategoriji do 66 kg koji je u konkurenciji 13 takmičara osvojio srebrnu medalju. Veoma dobar je bio i Leon Benkovič, koji je u kategoriji +73 kilograma u konkurenciji15 takmičara zauzeo peto mesto. Njih dvojica su na osnovu ostvarenih rezultata izborili pravo učešća na Prvenstvu Srbije koje se danas održava u Beogradu.
Doskorašnji član bečejske Mladosti Aleksandar Stojkov će u narednom periodu nastupati za Džudo klub Kinezis iz Niša a da će im biti veliko pojačanje pokazao je prošle subote na Otvorenom prvenstvu Srbije za seniore gde je uspeo da osvojio bronzanu medalju kategoriji do 100 kilograma iako je po godinama tek sada prešao u juniorsku konkurenciju.
Kada je u pitanju takmačarska sezona do kraja 2020. godine doneta je odluka da se samo organizuju prvenstva regiona i države. Što znači da naši džudisti neće imati prilike da nastupaju po turnirima na kojima su tradicionalno učestvovali.

Dane Mandić u poseti DŽK Mladost

Povodom nabavke nove tatami podloge, vrednost od 250.000 dinara, površine 50 metara kvadratnih u sali za treniranje u USKAO „Đorđe Predin-Badža“ i postavljanja 100 slika o istoriji kluba, u sredu 7. oktobra je Dane Mandić, član Opštinskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam posetio Džudo klub Mladost. Mandić je tom prilikom pohvalio bečejske džudiste i istakao da je Mladost jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva u opštini, pa da je malo tužno što im podloga za treniranje nije menjana više od trideset godina.
–Ovim gestom želimo da pošaljemo signal i svim drugim klubovima da je njihov prirodni partner njihova lokalna samouprava. Zajedničkim delovanjem u saradnji sa višim nivoima vlasti i privrednim subjektima možemo omogućiti više donacija, finansijskih sredstava i opreme klubovima. To jeste put kojim će naša deca biti podržana kontinuirano, a ona će nam sve to vratiti promocijom opštine Bečej na mnogim mnogim sportskim meridijanima, kazao je tom prilikom Mandić.
–Želeli bi da se zahvalimo predsedniku Opštine Bečej, a pogotovu Danetu Mandiću koji je bio direktno uključen u sve aktivnosti oko nabavke nove pogloge. Bolji uslovi za treniranje će sigurno puno značiti svim članovima Džudo kluba Mladost a takođe i članovima Karate kluba Bečej sa kojima zajedno koristimo salu u bečejskom sportskom centru. Nakon 32 godine smo dočeli da treniramo na novim strunjačama što će nam sigurno biti veliki motiv da i dalje dobro radimo i da na najbolji predstavljamo naš Bečej u zemlji i inostranstvu, kazao je Milorad Lončarević, predsednik DŽK Mladost iz Bečeja.