Štab za vanredne situacije opštine Bečej: nove mere zaštite za građanstvo i privredne objekte

Zaključak štaba 9.7. 2020

Poslovnika o radu opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Bečej  povodom aktuelne situacije vezane za suzbijanje, sprečavanje i gašenje epidemije Kovid 19 na teritoriji opštine Bečej, Opštinski Štab za VS opštine Bečej je na dvadeset trećoj vanrednoj sednici održanoj dana 09.07.2020.godine, doneo sledeći:

 1. Obavezna je upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima na teritoriji Opštine Bečej i održavanje fizičke distance od minimum 1,5m.
 2. Za sprovođenje tačke 1. ovog zaključka obavezuju se vlasnici/korisnici zatvorenih prostora.
 3. Zabranjuje se organizovanje proslava i drugih okupljanja u zatvorenom prostoru za više od 50 lica, kao i na otvorenom prostoru za više od 100 lica, uz obavezu obezbeđivanja fizičke distance od minimum 1,5m, uz poštovanje mera lične zaštite.
 4. Za sprovođenje tačke 3. ovog zaključka obavezuju se vlasnici/korisnici zatvorenih prostora.
 5. Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata, objekata za priređivanje igara na sreću i igara za zabavu (restorani, kafići, barovi, picerije i ostali ugostiteljski objekti, kladionice, igraonice i sl.), kao i objekata koji pružaju usluge ishrane i pića (kiosci sa gril i brzom hranom) na teritoriji opštine Bečej, na period  od 6 časova do 23 časa.
 6. Za sprovođenje tačke 5. ovog zaključka obavezuju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost navedenu u tački 5. ovog zaključka.
 7. Obavezuju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima (trgovinske radnje, supermarkrti, mini marketi…) da pojačano vrše dezinfekciju svih površina, posebno potrošačkih kolica i korpi.
 8. Za sprovođenje tačke 7.ovog zaključka obavezuju se privredni subjekti koji obavljaju trgovinsku delatnost.
 1. Nalaže se pojačan rad komunalnih preduzeća sa teritorije opštine Bečej naročito u pogledu pranja i dezinfekcije javnih površina u cilju obezbeđivanja zdravstvene bezbednosti građana opštine Bečej.
 2. Mere propisane ovim zaključkom primenjuju se počev od 09.07.2020.godine i traju dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji opštine Bečej.
 3. Odeljenju za Urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Opštinske uprave opštine Bečej nalaže se mera pojačanog nadzora nad primenom mera propisanih ovim zaključkom.
 4. Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bečej nastaviće da prati razvoj epidemiološke situacije na području opštine Bečej, realizovaće mere Vlade Republike Srbije i drugih organa i preduzimaće potrebne mere i aktivnosti radi suzbijanja, sprečavanja i gašenja epidemije COVID-19 na teritoriji opštine Bečej.