Štab za vanredne situacije: produženje rada ugostiteljskih objekata bez bašte do 23.00 časa

Opštinski štab za vanredne situacije je 5. oktobra na sednici doneo sledeće zaključke koji se odnose na rad ugostiteljskih objekata i kladionica:

  1. Nalaže se privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost  kao i priređivačima posebnih i klasičnih igara na sreću da prilikom obavljanja delatnosti primene sve preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19, kojima se osigurava bezbednost zaposlenih i bezbednost korisnika usluga (ograničen broj lica u prostoriji, održavanje fizičke distance, odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra, a u slučaju manjeg rastojanja uz primenu staklene, plastične ili slične barijere, obavezna dezinfekcija prostorija, podova, mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku, obavezna upotreba zaštitnih sredstava tj. maski, kako od strane zaposlenih tako i korisnika usluga.
  2. Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata, objekata za priređivanje igara na sreću i igara za zabavu (restorani, kafići, barovi, noćni klubovi, picerije i ostali ugostiteljski objekti, kladionice, igraonice i sl.), kao i objekata koji pružaju usluge ishrane i pića (kiosci sa gril i brzom hranom)  na teritoriji opštine Bečej, tako da objekti koji nemaju baštu i noćni klubovi neće raditi od 23.00 časa do 06.00 časova narednog dana, dok objekti koji imaju baštu neće pružati ugostiteljske usluge u zatvorenom delu objekta od 23.00 časa, a u otvorenom delu objekta (bašti) od 01.00 čas do 06.00 časova narednog dana.
  3. Za sprovođenje ovog zaključka obavezuju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost navedenu u tački 1 i 2. ovog zaključka.
  4. Mere propisane ovim zaključkom primenjuju se počev od 05.10.2020.godine i traju dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 na teritoriji opšine Bečej.
  5. Odeljenju za Urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Opštinske uprave opštine Bečej nalaže se mera pojačanog nadzora nad subjektima iz tačke 1.i 2. ovog zaključka.
  6. Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bečej apeluje na sve građane da poštuju propisane mere zaštite i preporuke i da se ponašaju odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju drugih.
  7. Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bečej nastaviće da prati razvoj epidemiološke situacije na području opštine Bečej, realizovaće mere Vlade Republike Srbije i drugih organa i preduzimaće potrebne mere i aktivnosti radi suzbijanja, sprečavanja i gašenja epidemije Kovid 19 na teritoriji opštine Bečej.

Da podsetimo do sada je bila na snazi zabrana rada ugostiteljskih objekata bez bašte posle 21.00 čas.