Сутра почиње пети Бефемон

Пети бечејски фестивал монодраме Бефемон биће одржан од 18. до 21. октобра у Градском позоришту Бечеј и на њему ће учешће узети значајна глумачка имена из Србије и региона. Публика ће имати прилику да погледа седам монодрама. Фестивал ће отворити наша прослављена глумица Тања Бошковић 18. октобра у 18 часова у Креативном центру Градског позоришта где ће причати о својој богатој каријери као и животним искуствима, а затим ће од 20 часова у великој сали позоришта и свечано отворити Бефемон.

Прва монодрама на репертоару је „Дневник једног лудака“, по краткој причи Николаја Васиљевича, у извођењу Озрена Грабарића. Ово је уствари моноопера за коју критичари кажу да је „право ремек-дело глумачке, глазбене и видео уметности“.

Другог дана 19. октобра у 17 сати је представа на мађарском језику „Egy szó“ по мотивима класичне и савремене мађарске поезије у извођењу Тимее Филеп. Од 20 часова на програму је монодрама „Едит Пјаф“ у режији Ане Поповић и извођењу Милене Живановић.

У петак 20. октобра од 17 часова на програму је монодрама на мађарском језику „Hullámtőrés“, у извођењу Тимее Леринц, а у режији Тамаша Олаха. Од 20 часова је „Ледени свитац“, монодрама коју изводи Горан Јевтић, а у режији Тање Мандић Ригонат.

Последњег дана фестивала, у суботу у 17 часова на програму је монодрама „Песник за песнике-Момчило Настасијевић“ у извођењу и режији Ивана Перковића. Фестивал се завршава монодрамом „Stand down“ која почиње у 20 часова, а у извођењу и режији Небојше Миловановић.

Жири на овогодишњем Бефемону је у следећем саставу: Душанка Гилд Стојачић, првакиња драме Народног позоришта из Београда, Хана Селимовић, глумица Народног позоришта из Београда и Роберт Рапоња, редитељ и ванредни професор на Академији уметности у Осјеку.

Цена улазница за предствае је 200 динара, а комплет карата за свих седам представа је 1000 динара. Представе на мађарском језику имаће превод на српски.

Дођите и Ви на Бефемон јер је то добра прилика да уживате у изузетним глумачким остварењима.

Jelena Janković Ćuk

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *