Svečano otvorena ulica Stevana Doronjskog

Rekonstruisana saobraćajnica u ulici Stevana Doronjskog je i svečano otvorena 26. maja. Ulicu je za saobraćaj otvorio predsednik opštine Dragan Tošić u pratnji saradnika, direktora JP „Komunalac“ Željka Plavšića. Ovoj firmi bio je poveren ovaj posao u okviru redovnog letnjeg održavanja puteva. Otvaranju saobraćajnice prisustvovao je i Dane Madić, član Opštinskog Veća. Predsednik opštine i saradnici zadržali su se i u kratkom razgovoru sa predstavnicima medija i razgovarali o ovom ali i o drugim predstojećim projektima i investicijama. Nakod toga razgovarali su i sa pristutnim građanima ove ulice koji su izrazili uglavnom veliko zadovoljstvo što je ovaj višedecenijski problem rešen konačno i što sada građani ulice Stevana Doronjskog imaju redovan asfalt. Ova ulica jeste kratka ali ima dosta stanovnika jer pored individualnih stambenih objekata ima i dva niza lamela i tri stambene zgrade kao i veći broj garaža.

O projektu rekonstrukcije ove ulice predsednik Tošić je rekao:
Građani ove ulice su se dobro organizovali i već nekoliko godina uporno su predlagali ovaj projekat tokom akcije „Budžet po meri građana“.Ovde je bilo bitno za sve stanovnike ove ulice da presvučemo gornji sloj kolovoza jer negde 80-tih godina kada je i građeno ovo neselje i napravljena ova ulica urađen je privremeni kolovoz ali samo noseći sloj, nikada kasnije više nije bio urađen ovaj završni gazeći sloj. Ovde je zaista bio jako loš kolovoz i što je još drastičniji problem ovde ne postoji ni staza za pešake pa se i vozila i pešaci kreću tim putem. Morali smo to da sredimo i sada je presvučen kolovoz na oko 600 metara ove ulice. Ova ulica je bila u prioritetu i pre dve/tri godine ali eto sad je došla na red. Negde oko 5 centimetara je sada gazeći sloj presvučen i sad će to biti dugotrajnije rešenje. Kada je u pitanju bezbednost pešaka i eventualna izgradnja pešačke staze, na žalost kada je ova ulica pravljena i kako je osmišljena nije planirana pešačka staza. Za takvu intervenciju i za izgradnju staze tu bi sad bila potrebna drastičnija intervencija, ili da se suzi kolovoz ili da se uđe u bašte kuća i da se eventualno napravi staza sa jedne strane, to je već veći projekat. Za sada možda ne bi bilo loše da se postave ovde i ležeći policajci pa da se bar uspori vožnja, da to bude neko rešenje. Asfaltiranje ove ulice je finansirano iz budžeta za redovno letnje održavanje puteva.“

Vrednost radova na rekonstrukciji ove ulice bila je 6 miliona dinara što je polovina od ukupnog budžeta na ovoj stavci
za ovu godinu na celoj teritoriji opštine Bečej. Predviđen budžet je oko 12 miliona dinara. Ovom prilikom predsednik opštine je obećao da će taj deo budžeta biti rebalansom u julu ili avgustu dopunjen za još 10 ili čak 12 miliona dinara da bi bio dovoljan za ostale radove na održavanju puteva u celoj opštini.