Táncparádé: Vajdaság táncosai Óbecsén

Táncparádé 2018 címmel tartott műsort a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, a Tánc Világnapja alkalmából. Április 28-án este show- és színpadi táncokat, sztenderd összeállításokat, modern diszkót, electric és hip-hop koreográfiákat, valamint botos- és pomponos mazsorett produkciókat láthatott a közönség.
A kultúrkör társas- és modern tánccsoportja mellett felléptek azok a vajdasági modern táncegyüttesek, akikkel az évek során az óbecsei táncosok kitűnő kapcsolatot alakítottak ki. A rendezvényen a házigazdák mellett bemutatkozott a péterrévei dr. Kiss Imre Művelődési Kör társas- és modern tánccsoportja, a királyhalmi Rhythmical Dance Club, a zentai/moholi Merkur-Midnight táncegyüttes, Tornado táncklub topolyai és szabadkai csoportjai, a zentai Flamenco táncklub mazsorett formációja, az adai The E Squad csoport, de az adai Juhász Tamás is. A kultúrkör minden korosztályú tánccsoportját megtekinthette a nagyérdemű.
A rendezvény a budapesti Nemzeti Kulturális Alapnak és az óbecsei önkormányzatnak köszönhetően valósult meg.
D.P.

Április 29-én ünneplik világszerte a Nemzetközi táncnapot. Az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének egy részlege, a Nemzetközi Táncbizottság 1982-ban döntött úgy, hogy ez a dátum legyen a Tánc Világnapja, hiszen ez a nap egyébként Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *