Titula počasnog građanina Bečeja ove godine biće dodeljena Goranu Vasoviću

Opštinska Komisija za dodelu godišnjih nagrada i zvanja počasnog građanina u sastavu: Dijana Peter, Đijanta Lovaš i Tot Ferenc, ispred lokalne samouprave uz članove komisije koji su zaduženi za pojedinačne oblasti (dr Slobodan Dimitrov za zdravstvo, dr Anđelko Mišković za privredu i poljoprivredu, Balaž Serda zadužen za kulturu i civilne organizacije i Dane Mandić, zadužen za sport i turizam) dodelila je ove godine titulu počasnog građanina Goranu Vasoviću, frontmenu grupe Eva Braun. Ova nagrada dodeljena je Goranu Vasoviću za višedecenijski muzički rad  i za humanitarni rad.

Bend Eva Braun je do sada izdao 5 studijskih albuma, nekoliko lajv albuma, singlova. „Eva Braun“ je verovatno najznačajniji muzički „brend“ Bečeja i svakako autorski i stilski najprepoznatljiviji pop bend na teritoriji onog što se nekada zvalo jugoslovenska muzička scena a danas „regionalna“. Goran Vasović je jedan od ključnih autora i frontmen u bendu.

Prema obrazloženju Komisije ova nagrada dodeljana je Goranu Vasoviću i za doprinos razvoju muzičke i umetničke scene u gradu ali i u celoj državi. Rad i muzički opus grupe Eva Braun prethodnih nekoliko decenija u velikoj meri je doprineo ugledu Bečeja i prepoznatljivosti našeg grada.

Ono što svakako nije manje važno od muzičkog rada Gorana Vasovića je da se on već nekoliko godina posvećeno bavi i humanitarnim radom. Osnivač je organizacije DMD, Udruženja obolelih i roditelja dece obolele od Dišenove mišićne distrofije koja je članica Nacionalne organizacije za retke bolesti Srbije (NORBS) kojom on predsedava već 4 godine i u okviru koje se bavi humanitarnim radom i organizacijom humanitarnih koncerata i prikupljanjem sredstava za lečenje ove retke bolesti.

Povelju počasnog građanina Goranu Vasoviću uručiće predsednik opštine Bečej na Svečanoj sednici SO Bečej povodom Dana opštine Bečej.