U Poljanici održan prvi memorijalni turnir “Jožef Barna”

Mesna zajednica Poljanice i bečejski sportski radnik Oto Barta, minulog vikenda organizovali su buč i prvi memorijalni turnir u malom fudbalu posvećen bivšem sekretaru te mesne zajednice, Jožefu Barni koji je bio začetnik tog sportskog događaja u selu.
Na turniru, koji se u Poljanicama nije održao barem deceniju i po, učešće je uzelo šest ekipa, dok se u kuvanju svinjskog kotlića nadmetalo 13 ekipa.
“U selu su se pre dve decenije održavali turniri u malom fudbalu i mi bismo želeli da obnovimo tu tradiciju. Zato smo odlučili da turnir bude memorijalnog karaktera, posvećen Jožefu Barni, bivšem sekretaru mesne zajednice jer je upravo on počeo da organizuje turnire”, kazao je sekretar Mesne zajednice Poljanica, Stevan Plemić.
Pobedu na turniru odnela je ekipa “Higija”, drugoplasirana je bila “Ives parfem”, a treće mesto je zauzela ekipa “Gunaroš”.
“Mi stariji se sećamo početaka ovih turnira, tamo dvehiljaditih i kasnih devedesetih godina. Oni su se tradicionalno održavali prve nedelje avgusta i to na dva terena. Međutim, sad u selu postoji samo jedan teren. Tada je učestvovalo između 20 i 30 ekipa. Zato smo želeli da ponovo organizujemo ovaj sportski događaj, amaterski turnir, uz takmičenje u kuvanju kotlića, kako bi se ljudi družili. Plan nam je da sledeće godine omasovimo ovaj turnir”, rekao je Oto Barta.
Nagradni fond od 30.000 dinara podeljen je finalistima, dok je 8.000 dinara dodeljeno osvajaču trećeg mesta.
“Bilo je dobro, veoma sam zadovoljna svojim učešćem na turniru. Ja sam inače najmlađi učesnik, devojčica”, rekla je Anastasia Barta iz drugoplasirane ekipe “Ives parfem”.
Pobedu u kulinarskom delu takmičenja odnela je ekipa “Moleri”, na čelu sa kuvaricom Marijom Martinec.
Meštani se nadaju da će iduće godine, treće subote u maju, proslaviti dan sela, jer je ove godine manifestacija izostala zbog epidemiološke situacije.

Vukašin Ljubojev