Ugašena prva svećica

STRELJAŠTVO – ROĐENDANSKI TURNIR U BEČEJU

Prvi rođendan sportske organizacije „Karolina strela“ iz Bečeja proslavljen je u subotu 2. novembra organizacijom turnira u streličarstvu koji je u streljani USKAO „Đorđe Predin – Badža“ okupio 33 takmičara iz sedam klubova iz Bačke Topole, Adorjana, Sente, Novog Sada i Bečeja. Najuspešniji klub u ekipnom poretku bio je Novi Sad 1790, drugo mesto je zauzeo Komi iz Bačke Topole, a treća je bila Tisa iz Adorjana.
Domaći takmičari su bili veoma dobri pa su zasluženo nagrađeni medaljama. Nikola Doroslovački je zauzeo prvo mesto u konkurenciji juniora dok je u istom uzrastu Andrea Vaštag bila je četvrta. Nastas Doroslovački je u konkurenciji pionira bio drugi, dok je kod pionirki Kinga Aleksander zauzela sedmo mesto. Karolj Kočiš je u konkurenciji seniora zauzeo šesto mesto, dok je Ljubomir Bečejac bio jedno mesto lošije plasiran.
Takmičenje najmlađih u takozvanoj „cipiripi“ konkurenciji su obeležili domaći takmičari gde su najbolji bili Jana Mladenović i Marko Kapriš, dok je Uroš Trbić takmičenje završio na trećem mestu.
– Zadovoljni smo organizacijom ovog turnira i nadam se da će ih u budućnosti biti još više u našem Bečeju. Zahvalila bih se svim učesnicima a sve naše sugrađane bih pozvala da se uključe u rad našeg kluba, kazala je Karolina Kalapoš, predsednica sportske organizacije „Karolina strela“ iz Bečeja.

Siniša Erak