Vakáció a halott utcában

Az óbecsei Városi Színház keretében működő Becsei Színjátszó Odú  június 2-án mutattabe legújabb előadását, a társulat ezúttal Csukás István Vakáció a halott utcában című regény adaptációját vitte színpadra. A darabot Rókus Zoltán, a Becsei Színjátszó Odú művészeti vezetője rendezte. Rókus Zoltán a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának a tagja, négy évvel ezelőtt ő indította el újra Óbecsén a magyar nyelvű ifjúsági színjátszást.

– Január elején állt össze egy öt fős csapat, közülük négyen új tagok. A színjátszóknak anynyi kérése volt, hogy legyen a darabban hulla, és foglalkozzunk kicsit elvontabb dolgokkal. Másfél hónapos keresés után véletlenül bukkantam rá Csukás István Vakáció a halott utcában című ifjúsági regényére, amely lényegében egy gyerekkrimi és van benne hulla is. A regény több mint kétszáz oldal – ezt kellett nekem úgy szín padra állítanom, hogy érthető és követhető legyen, valamint, hogy a gyerekek is jól szórakozzanak és ne okozzon számukranehézséget a rengeteg szöveg. A szövegkönyv végül húsz oldalas lett – mesélte Rókus Zoltán.

A művészeti vezető hozzátette: a bemutató után igyekez- nek majd többször játszani az előadást, jövőre pedig egy olyan színdarabbal szeretnének készülni, amivel a KMV-n vagy akár a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján is bemutatkozhatnának.