Vaterpolo: Mladi vaterpolisti ponos Bečeja

Vaterpolisti Bečeja 2005. godište i mlađi, osvajači su trećeg mesta na finalnom turniru Kup Srbije koji je sredinom februara (20-21. februara) odigravan u Bečeju.

Osvajač turnira je ekipa Banjice. Ona je u finalu bila bolja od Radničkog iz Kragujevca sa 14:12, dok su naši momci do bronzanog odličja došli pobedom nad Crvenom Zvezdom od 15:6. Peto mesto pripalo je ekipi NBG Vukovi, koja je savladala Vojvodinu 9:6, dok je Singidunum u meču za sedmo mesto bio bolji od Valjeva 12:10.

„S obzirom da smo i prošle godine igrali u kategoriji 2005. godišta i osvojili četvrto mesto u prvenstvu i bili šesti u kupu, naravno da sam očekivao neki napredak. Momci kroz takmičenje u Prvoj A ligi stasavaju u ozbiljnije i jake igrače. Te utakmice koje su im fizički jake u Prvoj ligi, su u stvari priprema za generacijsko takmičenje, tako da se moja ideja da se kroz ta takmičenja jačaju deca, urodila plodom. Što se tiče trećeg mesta, naravno da sam zadovoljan. Međutim, postoji jedna žal a to je da su beogradski klubovi žrebanjem doši na finale državnog prvenstva. Moram da napomenem da su regionalna takmičenja kvalifikacije za polufinale, odnosno za finale državnog prvenstva, tako da smo mi u grupi umesto Crvene Zvezde, Novog Beograda i Valjeva, imali Partizan, Novi Beograd i Valjevo. Partizan je ubedljivo najjača ekipa i ima sedam do osam reprezentativaca 2005. i 2006. godište. Sa tim sistemom gde igra prvi sa prvim, drugi sa drugim i tako dalje, mi smo umesto finala igrali za treće mesto. Ipak, ono što mi je najbitnije je to da smo uutakmici baš sa Partizanom pokazali karakter i da smo u jednom momentu vodili sa 10:8, ali je njihova duža klupa prevagnula za rezultatskom pobedom od jedan razlike“, sa ponosom ističe trener Bečeja, Goran Krstonošić.

Kada je reč o nešto mlađim igračima, odnosno momcima do 14 godina, oni su proteklog vikenda u Valjevu na polufinalnom turniru Kupa Srbije osvojili četvrto mesto i ostali bez plasmana za finalni turnir. Bečejci su ostali poraženi od ekipe NBG Vukovi sa 7:13, potom od Valis-a sa 7:5, do su sa Partizanom igrali nerešeno 15:15.

Što se tiče polufinalnog turnira Kupa Srbije u kategoriji do 16 godina, on se održava 4. i 5. marta u Novom Sadu i Šapcu, a naš klub će u B grupi snage odmeriti u Šapcu sa domaćom ekipom, NBG Vukovima i ekipom TAŠ-a.

Vukašin Ljubojev