Óbecse

Véget ért a híd felújítása Bácsföldváron

A Tartományi küldöttség is látogatást tett

Szeptember másodikán községünkben járt a tartományi küldöttség, a Tartományi kormány elnökének, Igor Mirović-nak a vezetésével, aki Óbecse község elnöke és munkatársainak jelenlétében látogatást tett Bácsföldváron, a Gyöngyszigeten található felújított hídon.
Bácsföldváron, a Holt-Tiszán átívelő, Gyöngyszigetre vezető, elévült hidat, sok év után, idén nyáron teljes mértékben felújították. Erről a beruházásról és egyéb tervekről is szó esett. Óbecse község elnöke, Dragan Tošić köszönetet mondott az illetékes tartományi titkárságnak az együttműködésért, és elmondta, hogy eddig csak kisebb munkálatok, javítgatások lettek végezve a hídon, de ilyen mértékű, azaz teljes rekonstrukció még soha.
Az említett beruházás értéke 9,6 millió dinár, melyet a Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság finanszírozott, a Vajdaság Autonóm Tartomány költségvetési tartalékának felhasználásáról szóló határozata alapján.
A Tartományi kormány elnöke, Igor Mirović arról is említést tett, hogy a Tartomány egy tartósabb megoldásban is gondolkodik, mivel eddig a híd gyakori rekonstrukciókat igényelt. Hogy erre ne kerüljön sor a jövőben, szeretnének egy végleges megoldást találni. Az újjáépítés, többek között, új talapzat összeszerelését és beépítését, továbbá acél burkolólapok beszerzését és felszerelését, valamint a fémszerkezet korrózióvédelmét foglalta magába.

D.P.