Vojvodina melje sve pred sobom

FUDBAL – VOJVOĐANSKA LIGA SEVER

Fudbaleri Vojvodine iz Bačkog Gradišta žive svoj san u pra-vom simslu te fraze. Nakon šest odigranih kola izabranici mladog trenera Lazara Dabižljevića imaju isto toliko pobeda i sa pet bodova razlike u odnosu na prvog pratio čuvaju sam vrh tabele Vojvođanske lige Sever. Skor od šest pobeda u prvih šest kola nema nijedna ekipa u sve tri grupe Vojvođanske lige a uspeh Gradišptanaca dobija na značaju ako se zna da su na početku sezone imali izuzetno težak raspored iz kog su izašli visoko podignutih čela.
Poslednja u nizu pobeda zabeležena je u nedelju 13. septembra kada je na terenu Sportskog centra Đorđe Tapavica – Džoja sav-ladana ekipa OFK Mladosti APA rezultatom 1:0. Jedini strelac za domaće bio je odlični Bratislav Jelić koji je ovog leta stigao u Vojvodinu iz ekipe OFK Bečej 1918. On je bio precizan iz penala koji je opravdano dosuđen nakon starta nad Slavoljubom Dabižljevićem u 82. minutu. Jelić je postigao jedini gol za Vojvodinu i vikend pre ove utakmice kada su Gradištanci slavili u Tavankutu, a u listu strelaca se upisao i na meču protiv ČSK iz Čelareva, gde je precizan bio i Slavoljub Dabižljević za pobedu od 2:0.
Bratislav Jelić je pravo otkrovenje trenera Lazara Dabiž-ljevića u ovoj sezoni pošto je u šest mečeva postigao sedam golova i zasluženo nosi epitet najboljeg strelca lige. Ipak, ne bi bilo pošteno izdvojiti samo njegov učinak pošto ekipu Vojvodine krasi izuzetno kvalitetan timski duh i zajedništvo na kojem svih ovih godina insistira predsednik kluba Goran Kudrić. Stvorena je prava domaćinska atmosfera u klubu gde svako zna svoj posao i gde se ulaže mnogo truda i sredstava kako bi klub živeo što bolje i kvalitetnije.
Kako je već u uvodnom delu teksta rečeno Vojvodina je imala izuzetno težak raspored na startu a ni sledeće utakmice neće dati priliku Gradištancima da odahnu. Danas će gostovati u Odžacima ekipi Tekstilca pa će osam dana kasnije u Bačko Gradište doći ekipa Mladosti iz Bačkog Petrovca koja trenutno zauzima drugo mesto na tabeli.
Svakako je da su fudbaleri Vojvodine stavili do znanja svim svojim sportskim rivalima da će biti i više nego tvrd orah za svakog protivnika u ovoj ligi. Najave Gorana Kudrića sa početka sezone da će se njegova ekipa boriti za visoko mesto u vrhu tabele počele su da se ostvaruju već na samom početku takmičenja. Stručni rad mladog Lazara Dabižljevića pokazao se u ovih šest kola u punom sjaju pošto je uspevao da od svoje ekipe izvuče maksimum u svakom meču, što je rezultiralo time da se uspesi njegovog tima već sada ne mogu zvati prijatnim iznenađenjem, pošto su oni realna posledica kvaliteta ekipe i stručnog vođstva, i to je ono što je pravilo razliku u njihovu korist do sada u svakom meču.

S.E.