Zahvalnost igračima za veliki rezultat

 Razgovor sa Lazarom Dabižljevićem, šefom stručnog štaba Vojvodine iz Bačkog Gradišta

Fudbaleri Vojvodine iz Bačkog Gradišta ostvarili su neviđen podvig protekle fudbalske jeseni osvojivši prvo mesto i ne­zvaničnu titulu jesenjeg prvaka „vojvođanskog severa“. Iako su je pre početka sezona najavljivana borba za gornji deo tabele, malo je onih koji su mislili da bi izabranici mladog trenera Lazara Dabižljevića mogli da ostave sve svoje rivale iza sebe. Ipak, pome­nuti Dabižljević je uspeo u tome da se još jednom upiše u istoriju kluba iz Bačkog Gradišta i da na maltene na startu svoje trener­ske karije ostvari još jedan veliki uspeh. Da podsetimo da je nakon njegovog angažovanja pretprošle sezone Vojvodina iz Bačkog Gra­dišta prvi put u svojoj istoriji uspela da se plasira u Vovjođansku ligu a samo dve sezone nakon toga Dabižljević je klubu koji mu je pružio veliko poverenje na početku trenerske karijere podario i jesenju titulu u novom rangu takmičenja.

Iako je sve gore navedeno potkrepljeno činjenicama i niko ne može nijednu zamerku da stavi na rad mladog stručnjaka sam Dabižljević priču o ovom uspehu počinje na drugačiji način:
–Nemam mnogo toga da kažem, osim reči kojima bih uputio najiskrenije čestitke mojim igračima na svemu što su mi priuš­tili ove polusezone. Osvojili smo prvo mesto i upisali smo se još jednom u istoriju Bačkog Gradišta. Najviše im hvala što su na svakoj utakmici bili pravi i što su na svakoj utakmici dali sve od sebe kako bi zajedno ostvarili pozitivan rezultat. Polusezona je bila jako teška, imali smo jaku konkurenciju, ali smo uspeli do kraja da ostanemo pravi, raspoloženi i spremni da prigrlimo prvo mesto, počeo je razgovor dvadesetsedmogodišnji šef struke Vojvodine iz Bačkog Gradišta.

Iako je svima jasno da je ovo izuzetan uspeh, da li možete da kažete kakva su bila Vaša lična očekivanja od ove ekipe i da li možete da iznesete kratku analizu urađenog ove jeseni?
–Kada su u pitanju moja lična očekivanja ona su bila takva da sam očekivao da budemo u prva tri mesta. Izuzetno dobro poznajem ove igrače koje sam lično selektirao u našu ekipu pa bez lažne skromnosti mogu da kažem od njih nisam ništa manje ni mogao da očekujem. Prvo mesto je samo jedan od pokazatelja kako uz kvalite­tan rad, a pogotovo uz kvalitetno drugarstvo i kvalitetnu atmos­feru možemo da dostignemo i nešto što niko nije očekivao a to je prvo mesto u Vojvođanskoj ligi. Generalno proteklu polusezonu bih okarakterisao kao jednu veoma uspešnu, pogotovo za mene kao najmlađem treneru seniorske u vojvođanskom fudbalu. Sve ovo što smo postigli je neki „minuli rad“ svih mojih igrača, počevši od priprema, pa sve do poslednjeg kola „vojvođanskok severa“. U svakoj utakmici smo dali sve od sebe i to nas je dovelo tu gde jesmo. Kao trener koji voli da detaljiše naravno da imam i nekih zamerki koje moramo da regulišemo kako bi svaki igrač na svakoj poziciji po­stao bolji i kako bi napredovao ka nekom većem rangu takmičenja, iskren je Dabižljević.

Kakve su ambicije Vojvodine u narednoj godini i kakva su očekivanja Lazara Dabižljevića od 2021. godine?
–Što se tiče ambicija ekipe jedina mi je želja da momci igraju i dalje odgovorno, da budu na istom nivou kao što su bili i do sada pa da nastavimo seriju pobeda tamo gde smo stali. Kada su u pitanju moja lična očekivanja želeo bih da završim studije za UEFA A licencu koje su nažalost prekinuta zbog pandemije Kovida 19. Na kraju želeo bih da se još jednom zahvalim svim mojim igračima, upravi kluba i svim ljubiteljima fudbala u Bačkom Gradištu koji su mi ulepšali ovu tešku 2020 godinu, završio je Dabižljević.

S.E.