Zavidna forma na startu sezone

KAJAK – MAJSKI KAJAKAŠKI KUP NOVOG SADA

Takmičari Kajak kanu kluba Bečej su zabeležili veoma dobar nastup
na Majskom kajakaškom kupu Novog Sada koji je održan u subotu 4. maja u Novom Sadu u organizaciji domaćeg Kajak kluba Liman. Predvođeni trenerima Vladislavom Živanovićem i Dejanom Terzićem Bečejci su pokazali da su već u zavidnoj formi i da su početak sezone dočekali na visokom nivou, pa su osvajali medalje u svim uzrasnim kategorijama u kojima su se takmičili.
Zlatnu medalju u konkurenciji dečaka, uzrasta do 11 godina osvojio je Mateja Molnar u MK-1 na 1.000 metara, isti uspeh ostvario je Masimo Števin u istoj disciplini, u konkurenciji pionira, uzrasta do 14 godina, dok je u trci jednoseda na 200 metara zauzeo peto mesto.
Veoma raspoložen bio je Marko Mišković koji se u konkurenciji kadeta okitio sa dve zlatne medalje. On je bio najbrži u K-1 na 200 metara, a na najviši stepenik pobedničkog postolja se popeo i u trci dvoseda na 200 metara u paru sa Nemanjom Grčićem, koji je u K-1 na 1.000 metara bio peti. Ljubica Ikadinović je bila četvrta u konkurenciji kadetkinja u K-1 na 200 metara, dok je Ivana Hadnađev u K-1 na 1.000 metara bila sedma u istom uzrastu.
Aleksandar Hadnađev, Miloš Stojkov, Lazar Reljić i i Ljubomir Grčić su bili posada četverca koji je osvojio zlatnu medalju u trci na 200 metara u konkurenciji juniora. Aleksandar Hadnađev i Lazar Reljić su osvojili srebrnu medalju u K-2 na 200 metara, a isti uspeh ostvario je i Miloš Stojkov koji je bio drugi u K-1 na 200 metara.
Kajak kanu klubu Bečej su u seniorskoj konkurenciji pripale dve zlatne medalje. Luka Stojkov je bio najbrži u K-1 na 200 metara, a na najviši stepenik pobedničkog postolja se popeo u nakon discipline K-4 na 200 metara kao deo posade koju su još činili Aleksandar Hadnađev, Lazar Reljić i Ljubomir Grčić.

Siniša Erak