Друштво

Завршена реконструкција крова на Градском позоришту

Општина Бечеј је на својим страницама на друштвеним мрежама (фејсбук и инстаграм) обавестила јавност да је током претходне недеље и коначно завршена реконструкција кровног покривача (црепа) на Градском позоришту Бечеј како кажу „једном од стубова културе на територији општине Бечеј“.

Радови су обухватали комплетну замену кровног покривача (црепа), заједно са заменом летава, подашчавањем крова и санацијом оштећених конструктивних и осталих делова крова.

Укупна површина санираног крова је 1.770 м2. Вредност радова је била око 18,7 милиона динара, од чега је Министарство културе и информисања обезбедило 14 милиона динара а остатак Општина Бечеј.

Извођач радова је било Грађевинско предузеће Нови Бечеј.

„Захваљујући Министарству културе и информисања (конкурс „Градови у фокусу“) и Општини Бечеј, решен је деценијски проблем који је Градско позориште имало са кровом тј. са повременим прокишњавањем. План је да у наредном периоду аплицирамо на различите конкурсе за средства којим бисмо урадили хидроизолацију зидова, замену прозора и санацију фасаде, како би наша зграда, једна од најстаријих у Бечеју, била пре свега безбедна а потом и лепа –  као пре неколико деценија. Дуг је то процес, али почело је…“ – рекао је директор ове установе Здравко Петровић у свом коментару након завршетка радова.