Završena rekonstrukcija krova na Gradskom pozorištu

Opština Bečej je na svojim stranicama na društvenim mrežama (fejsbuk i instagram) obavestila javnost da je tokom prethodne nedelje i konačno završena rekonstrukcija krovnog pokrivača (crepa) na Gradskom pozorištu Bečej kako kažu „jednom od stubova kulture na teritoriji opštine Bečej“.

Radovi su obuhvatali kompletnu zamenu krovnog pokrivača (crepa), zajedno sa zamenom letava, podaščavanjem krova i sanacijom oštećenih konstruktivnih i ostalih delova krova.

Ukupna površina saniranog krova je 1.770 m2. Vrednost radova je bila oko 18,7 miliona dinara, od čega je Ministarstvo kulture i informisanja obezbedilo 14 miliona dinara a ostatak Opština Bečej.

Izvođač radova je bilo Građevinsko preduzeće Novi Bečej.

„Zahvaljujući Ministarstvu kulture i informisanja (konkurs „Gradovi u fokusu“) i Opštini Bečej, rešen je decenijski problem koji je Gradsko pozorište imalo sa krovom tj. sa povremenim prokišnjavanjem. Plan je da u narednom periodu apliciramo na različite konkurse za sredstva kojim bismo uradili hidroizolaciju zidova, zamenu prozora i sanaciju fasade, kako bi naša zgrada, jedna od najstarijih u Bečeju, bila pre svega bezbedna a potom i lepa –  kao pre nekoliko decenija. Dug je to proces, ali počelo je…“ – rekao je direktor ove ustanove Zdravko Petrović u svom komentaru nakon završetka radova.