Завршено игралиште у насељу “Север Ђуркић”

Изградња овог новог дечијег игралишта у насељу „Север Ђуркић“ је резултат прошлогодишње акције “Буџет по мери грађана” и упорности житеља овог дела града који су  изгласали овај приоритет када је било организовано гласање. Поред тога ово ново игралишта је и резултат свих осталих акција у којима су „комшије“ показале веома велику организованост и жељу да свој део града учине што лепшим али и социјално и друштвено активним па је и локална самоуправа максимално подржала њихову иницијативу и већ у првој половини године реализовала овај пројекат. Игралиште које је изграђено је урађено према свим важећим стандардима и сигурно је у овом тренутку најсавременије у граду. 

Постављена је подлога, справе као и урбани мобилијар који одговарају правилнику о безбедности дечјих игралишта. Цена овог новог игралишта које је финансирано из буџета општине Бечеј је око 2,5 милиона динара. Поред тога око игралишта биће урађено и осветљење и видео надзор. 

Да подсетимо, само у току прошле године „комшије“ су саме организовале и уређење терена за рекреацију, простор за дечију игру, уредили зелене површине, засадили саднице и цвеће, организовали разна дружења, спортске догађаје, хуманитарне акције и базаре и др. О томе смо писали током претходне године. Наравно план им је да све то понове чим почне лепше време али имају и нових идеја: пре неколико дана набавили су „комуналне лопте“ које ће бити доступне деци и одраслима током целог дана, циљ им је да терени буду стално пуни и да становници овог насеља што више времена проведу напољу на свежем ваздуху и у дружењу. 

Како кажу организатори и то није све, следи им још један већи пројекат за који ће такође морати да потраже помоћ локалне самоуправе, то је уређење и проширење пута и улаза у насеље иза Геронтолошког центра.