Završeno igralište u naselju “Sever Đurkić”

Izgradnja ovog novog dečijeg igrališta u naselju „Sever Đurkić“ je rezultat prošlogodišnje akcije “Budžet po meri građana” i upornosti žitelja ovog dela grada koji su  izglasali ovaj prioritet kada je bilo organizovano glasanje. Pored toga ovo novo igrališta je i rezultat svih ostalih akcija u kojima su „komšije“ pokazale veoma veliku organizovanost i želju da svoj deo grada učine što lepšim ali i socijalno i društveno aktivnim pa je i lokalna samouprava maksimalno podržala njihovu inicijativu i već u prvoj polovini godine realizovala ovaj projekat. Igralište koje je izgrađeno je urađeno prema svim važećim standardima i sigurno je u ovom trenutku najsavremenije u gradu. 

Postavljena je podloga, sprave kao i urbani mobilijar koji odgovaraju pravilniku o bezbednosti dečjih igrališta. Cena ovog novog igrališta koje je finansirano iz budžeta opštine Bečej je oko 2,5 miliona dinara. Pored toga oko igrališta biće urađeno i osvetljenje i video nadzor. 

Da podsetimo, samo u toku prošle godine „komšije“ su same organizovale i uređenje terena za rekreaciju, prostor za dečiju igru, uredili zelene površine, zasadili sadnice i cveće, organizovali razna druženja, sportske događaje, humanitarne akcije i bazare i dr. O tome smo pisali tokom prethodne godine. Naravno plan im je da sve to ponove čim počne lepše vreme ali imaju i novih ideja: pre nekoliko dana nabavili su „komunalne lopte“ koje će biti dostupne deci i odraslima tokom celog dana, cilj im je da tereni budu stalno puni i da stanovnici ovog naselja što više vremena provedu napolju na svežem vazduhu i u druženju. 

Kako kažu organizatori i to nije sve, sledi im još jedan veći projekat za koji će takođe morati da potraže pomoć lokalne samouprave, to je uređenje i proširenje puta i ulaza u naselje iza Gerontološkog centra.