КуварРазонода

Кремаста пилетина са млинцима

Потребно: 4 цела пилећа батака (батак и карабатак), 3 већа лука, две шаргарепе, 1 паковање млинаца, путер, со, бибер, два децилитра  павлаке за кување, неки тврђи ароматични сир (150 гр), мало пармезана (може и плави сир, биће још лепши укус). Мало млека по  потреби, два чена белог лука.

Исећи пилетину на комаде (одвојити карабатак од батака) и ставити у шерпу са мало путера и уља (помешано) да се кожица запече, карамелизује, посолити и побиберити. Извадити месо из шерпе и исецкати лук на танке режњеве и динстати на тој масноћи од пилетине док не буде скроз стакласт и мекан и мало карамелизован. Додати и шаргарепу исечену на тање колутове и мало и њу пропржити да „ухвати“, вратити месо, залити са 3 дл бујна (1 коцка за супу размућена у топлој води), заједно све сукувати  док месо не буде мекано, додати бујона или воде ако је потребно  (на крају треба да буде густ сос око пилетине, не супа). Пресути све у већу ватросталну шерпу за рерну. Скувати млинце у сланој води да буду још мало алденте  и помешати их са пилетином, посолити, побиберити по укусу, додати два изгњечена чена белог лука и прелити павлаком умућеном са ренданим сиром и мало  млека (густине као прелив за мусаку). Запећи у рерни док не порумени и док се све не згусне.