КуварРазонода

Њоке од бундеве са спанаћем, пармезаном и фета сиром

Састојци, за њоке: 250 гр пиреа од бундеве, 2 мала чена белог лука, пола кашичице соли, 1 јаје око 300 гр брашна, све зависи од врсте брашна, мешајте оштро и меко и пратите, тесто би требало да се не лепи, али и да је меко, зависи од тога колико вам је влажан пире од бундеве, 20 гр пармезана.

За прилог/сос: 30 гр путера, 2 мања чена белог лука, 2 шаке спанаћа, 3 до 4 кашике млека или милерама, со, бибер, 50 гр ситно ренданог траписта, фета сир (идеално овчији, грчки) и тостиран сусам за послуживање.

Испеците бундеву претходно вече и испасирајте је, биће брже али ако нисте, исеците је ситније и ставите коцкице на папир у рерну док не буде мекана, мало прохладите. Када сте испекли бундеву, изблендајте је са белим луком и јајетом. Потом помешајте брашно, пармезан и со и додајте у пире. Умесите тесто. Направите јуфку, поделите је на 3 или 4 дела и сваки разваљајте у кобасичицу, па сеците њоке. Потом сваку преваљајте преко виљушке да бисте добили карактеристичну шару. Брашном се служите по потреби, и на радној површини, а и приликом ролања њокица. Направите сос пре него што почнете да кувате њоке.На путеру издинстајте рендани бели лук кратко, па потом убаците исецкани спанаћ. Посолите и побиберите, па додајте млеко (милерам) и мешајте повремено. Нека се све динста на средње јакој рингли.Сад почните да кувате њоке у узаврелој води коју сте посолили са 2 кашичице соли. Када њоке испливају на површину, готове су. Док су се њоке скувале, и спанаћ би требало да се лепо опустио. Готове њоке додајте у тигањ са спанаћем, одозго поспите ренданим трапистом, сусамом и фета сиром и још који минут оставите све тако на рингли све време мешајући и облажући њокице свиме из тигања и да се њоке мало запеку и ухвате боју.