КуварРазонода

Патлиџани пуњени кускусом

Потребно: 3 патлиџана, 150 грама јунећег млевеног меса, 2 већа парадајза, 4 црвене паприке, један већи црни лук, једна љута паприка, шољица кус-кус-а,100 грама тврдог сира и кесица пармезана, грчки зачин (или комбинација, кима, мајчине душице, оригана и босиљка), со, бибер, грумен путера, шољица кус-кус-а, маслиново и обично уље

Припрема: Преполовити патлиџане и засећи их на неколико места пазећи да не засечете кору, ставити у рерну, попрскати сваки са мало маслиновог уља и пећи док не добије корицу и месо патлиџана буде мекано. Пажљиво издубити патлиџане да остане танак слој меса на дну. Кус-кус потпити у шољицу и по вреле воде и сачекати да набубри десетак минута и додати грумен путера. Фил: Издинстати лук на мало уља, додати млевено месо, сецкане паприке и парадајз и динстати док месо не буде готово. Додати месо од патлиџана и кус-кус и све заједно још мало продинстати на ватри. Пунити чамчиће од коре патлиџана да буде доста фила у сваком, посути сиром и пармезаном и запећи у рерни док се сир не отопи. Служити уз парадајз или цацики салату.