КуварРазонода

Запечени патлиџан: Parmigiana di melanzane alla napoletana

Потребно је 800 грама патлиџана, 250 грама моцареле, 80 грама пармезана, 1 веза босиљка, 750 парадајз, 50 мл маслиновог, 2 јајета, 2 чена белог лука, мало брашна, и уље за пржење.
Исећи на мало дебље кришке патлиџан, посолити и оставити да се оцеди горчина бар пола сата, оцедити и уваљати кришку најпре у мало брашна, па јаја па опет брашно и пржити у тигању на уљу.

У шерпу ставити бели лук изгњечен или ситно сецкан и ситно исецкан парадајз и кувати умак 15 минута (зачинити, со, бибер, босиљак). Ређати у ђувеч тепсију мало соса на дно, патлиџан, на тање колутове изрезану моцарелу па опет сос итд. На крају иде сос и посути са ренданим пармезаном. Запећи у рерни док се не створи корица од пармезана, двадесетак минута до пола сата на 180 степени.