КуварРазонода

Колач са бадем пеном и јагодама

За кору: Три жуманцета помешати са једном шољом шећера и измиксати додати две кашике киселе павлаке, децилитар уља и две веће кашике масти или 150 грама омекшалог путера, два ванилин шећера, мало соли, мало више од пола прашка за пециво и кора од једног лимуна. 100 грама овсених пахуљица изблендати у мало грубље брашно. Додати обичног брашна толико да се направи густо тесто као еурокрем. Раширити на папир у мало већу ђувеч тепсију и пећи у рерни док не добије светло жуту корицу и на додир је солидно. Извадити из рерне и прохладити мало.

Џем од јагода: Пола килограма јагода укувати са шећером и соком од једног лимуна у свеж џем и мало прохладити. Може да се користи и џем од кајсија, али сада је време јагода.

Жути фил: 4 жуманцете скувати на пари са 4 кашике шећера и две кесице ваниле док се не згусне и истопи шећер.
На кору сипати џем од јагода и лепо распоредити на то жути фил.

Пена од беланаца: Умутити 7 беланаца са 12 кашика шећера у чврст шне и полако мешајући додати 150 грама млевених бадема (или ораха). Прелити преко жутог фила и ставити у рерну на сат времена да се шне осуши и мало запече на 150 степени и добије златно жуту корицу. Сећи кад се охлади.