Друштво

ЕТШ: Троје посластичара се пласирало на такмичење у Београду

У оквиру пројекта „Млади посластичар 2019. године“ који се три године за редом одржава под покровитељством компаније „Дијамант“ из Зрењанина три ученика Економско-трговинске школе посластичарског смера су се на школском такмичењу пласирали да учествују у финалном такмичењу за најбољег младог посластичара Србије у овој години. Ова компанија у првој фази организује школска такмичења уз радионице које је ове године водио познати посластичар Здравко Гавриловић. На овом школском такмичењу су се такмичили ученици других и трећих разреда. Троје ученика који су се пласирали даље су Клаудиа Харангозо, Карина Мике и Аурел Лето. Према речима Здравка Гавриловића стандарди који су постављени када је у питању рад ученика су високи, оцењивано је све од изгледа, прецизности технике рада до, наравно, укуса. На школским такмичењима ученици су радили један колач, у питању је била воћна пита, на такмичењу у Београду радиће два колача од којих је један који им је он показао на радионицама али који ће такође морати да модификују и покажу оригиналност и још један који ће бити у потпуности њихова креација од задатих намирница. Критеријуми ће свакако бити још строжији па им у следећих неколико месеци следе сати вежбање и припреме. Финално такмичење ће се одржати крајем марта следеће године у Београду на којем ће се такмичити са још дванаест ученика из Београда, Лесковца, Новог Сада и Панчева. Прва награда на овом такмичењу је осим титуле и 200.000 динара коју додељује компанија „Дијамант“. Поред тога све школе које су се пласирале за такмичење у Београду ће на месечном нивоу добијати и производе компаније за свакодневни рад и за припреме.