Александар Стојков заслужено најбољи

ЏУДО – ПРВЕНСТВО ВОЈВОДИНЕ ЗА ЈУНИОРЕ

Где је стао прошле године у кадеткој конкуренцији, Александар Стојков такмичар Џудо клуба Младост из Бечеја, наставио је ове године у конкуренцији јуниора. Први велики изазов за нашег суграђанина, донео је и први велики успех за њега у овој години. На Првенству Војводине за јуниоре, које је одржано последњег дана фебруара у Степановићеву, на којем је учествовало 100 такмичара из 25 клубова Александар Стојков је у категорији до 100 килограма био супериоран и сву четворицу својих противника савладао са ипоном, пре истека регуларног времена, па је заслужено понео титулу првака Војводине.
Већ у суботу 14. марта га очекује нови изазов пошто ће учествовати на Првенству Србије које ће бити одржано у Београду.
Дан касније је у Србобрану одржан Међународни турнир ,,Турија 2020“ за полетарце, млађе и старије пионире, који је окупио 469 такмичара из 50 клубова из шест држава.
Медаље за наш клуб на овом такмичењу су освојили, полетарка Маја Гајинов, у категорији до 38 килограма и млађи пионир Душан Гајинов, у категорији до 55 килограма који су се окитили бронзаним одличјима.
Сутра ће наши џудисти учествовати на 38. међународном Џудо турниру за полетарце, млађе и старије пионире који се под називом „8. март“ одржава у Зрењанину.

Синиша Ерак