Бачко Петрово Село: Пролећна разгледница

Петиција земљорадника
Престанак рада ЛИНК-а, огорчио је земљораднике у Бачком Петровом Селу и то усред највеће повртарске сезоне, а познато је да је у овом месту повртарство веома развијено. На иницијативу групе млађих земљорадника, ратара и повртара, у селу је покренута иницијатива у циљу проналажења адекватног решења, како би се питање пољских крађа спречило, јер их у атарима има веома много па се и о томе, истиче Нандор Такач, један од млађих повртара, морало водити рачуна. Одборници Скупштине општине су изабрани, да представљају народ, земљораднике и обичне грађане, а не своје партије и странке што се негативно одржавана на стварни живот обичног човека и произвођача. Новац од закупа друштвеног пољопривредног земљишта и друге опције, морале би бити узете у обзир јер у другим Општинама у Војводини пољочуварска служба и даље функционише. Петицијом земљорадници истичу: „Услед учесталих крађа, ми доле потписани, тражимо, да се укинута пољочуварска служба врати и то у појачаном саставу.“

Међународни дечији фестивал
У организацији Друштва народне уметности и стваралаштва „Потисје“ одржан је 8. по реду међународни дечији фестивал фолклора на којем су учествовали дечији ансанбли мађарске народности из десетак Војвођанских села и градова и суседне Мађарске. Поред дечијих рукотворина радионица које су одржане у дворишту Дома културе, приређен је заједнички наступ хорова у Католичкој цркви, дефиле улицама села и Гала вече, које је изазвало изузетно интересовање мештана.

ДАН СЕЛА , 10. августа
Савет Месне заједнице „8. октобар“ на својој последњој седници коначно је одредио одржавање једнодневне туристичко-музичке манифестације Дана села. Имајући у виду многе манифестације које су најављене на теритирији Бечејске општине, Савет је одредио 10. август, а формиран је и Организациони одбор, који ће усвојити Програм Дана села и врсте кулинарских такмичења која ће бити одржана о чему ћемо Вас, драги читаоци, на време и објективно известити.

Полагано нестајање села
Удружење Сликара аматера „Да винчи“ биће домаћин тематске колоније сликара из целе Војводине , на тему нестајања села, истиче председница удружења Анамарија Станојев, додајући, да је првобитно било замишљено да се колонија одржи паред обала реке Тисе, али се а делу насеља Кишмол, река Тиса излила и веома полако се повлачи у своје корито, обале су препуне прљавштине, тако да ће сликари бити смештени у просторијама Дома занатлија, који ће широм отворити своја врата за сликаре аматере из целе Војводине.
Председник занатлија Крижак Маћаш обећава да ће сликари и сви гости бити задовољни, јер је сарадња између ова два удружења годинама на завидном нивоу, а колонију је подржао велики број донатора тако да ће сви понети лепе утиске. Сликарска колонија под тематским називом „Полагано нестајање села“ биће одржана 23. јуна са почетком у 9 часова.

Кобан пад са висине
Тренер и један од најзаслужнијих за изванредне резултате „Карате клуба Бачко Петрово Село“, Иштван Фелдеши, тешко је страдао приликом брања вишања испред своје куће у улици Петра Ташина. Том приликом, пао је са неколико метара висине повредивши главу. Хитна помоћ је брзо реаговала и сада се лекари боре за живот овог младог спортисте и тренера у Покрајинској болници. Ова вест брзо је проширила улицама Бачког Петровог Села и сви се надају да ће овај несрећни пад добро да се заврши.