Спорт

Бечејци заслужено изборили промоцију

ОДБОЈКА – ДРУГА РЕПУБЛИЧКА ЛИГА СЕВЕР

Извршни одбор Одбојкашког савеза Србије, председништво Одбојкашког савеза Србије и директор такмичења ОСС, на електронској седници, одржаној у уторак, 28. априла, донели су одлуку да се прекидају и сматрају окончаним такмичења у Банка Поштанска штедионица Суперлиги, Првој лиги и Првој Б лиги за такмичарску 2019/2020. годину. Истом одлуком су проглашени прваци других лига у конкуренцији сениора па ће Топлички Витезови из Куршумлије (Друга лига Исток), Буковица Путеви из Ивањице (Друга лига Запад), Шумадија из Аранђеловца (Друга лига Центар) и Бечеј (Друга лига Север) од наредне сезоне играти у Првој Б лиги Србије.
Сигурно је да ова вест обрадовала све љубитеље одбојке у нашој општини пошто ће се екипа Мушког одбојкашког клуба Бечеј вратити у овај ранг такмичења. Иако је пласман изборен „за зеленим столом“ због добро познате ситуације око Корона вируса треба истаћи да је екипа коју је предводио тренер-играч Веселин Џигурски у потпуности заслужила промоцију у виши ранг пошто је у одиграних 15 мечева остварила исто толико победа, победивши и главног конкурента екипу Кулпина у гостима.
Баш пре утакмице против другопласираног Кулпина која је требало да се одигра у хали УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ првенство је прекинуто па је бечејска екипа остала ускраћена да се бори за стопостотан учинак у свих 18 кола што би био успех какав се ретко виђа, али који је ова екипа свакако била у стању да постигне.
Све у свему ово ће бити сезона која ће се дуго памтити у бечејском одбојакашком спорту. Наши момци су под вођством Веселина Џигурског сезону започели скромно, без великих речи и много обећања, али су „причали на терену“. Побеђивали су све своје ривале и остајали „на земљи“ истичући да им прво место није императив али да неће пропуштати прилике које им се буду указивале. На крају, од тренутка када су засели на сам врх табеле нису га препуштали и сигурно је да би тако било до краја.
За крај треба истаћи да су дрес Мушког одбојкашког клуба Бечеј у протеклој сезони носили Веселин Џигурски, Небојша Миловац, Огњен Коковић, Младен Бркић, Душан Гајичић, Ђорђе Ракић, Бранислав Вејиновић, Мирослав Мирковић, и Милош Ракић, Илија Башић, Маринко Војновић и Немања Грујић. Сви они заслужују све похвале за урађено током прошле сезоне, а такође би им за наредне изазове пријала и већа подршка локалне самоуправе, као и пуније трибине хале УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“. Поменути момци то свакако заслужују својим радом и залагањем.

Синиша Ерак