Бечејске средње школе: Проглашени најбољи ученици генерације

Свечана додела награда највреднијим ђацима бечејских средњих школа уприличена је  у великој сали Општине Бечеј уз присуство ђака и родитеља ученика. У музичком делу програма камерни хор Гимназије је уз музичку пратњу отпевао песми Ђорђа Балашевића „Стих изнад свих“ а ученици Економско-трговинске школе у Бечеју су извели свој одговор на хит Констракте под називом „Ученица мора бити здрава“. Након тог забавног почетка додељене су и награде. 

Директори три бечејске средње школе, Гордана Ковачев, Миодраг Басарић и Тијана Грујић су заједно са заменицом председника општине Светланом Вулетић  доделили награде најбољим ученицима. Директори су најпре наградили оне ученике које су на такмичењима из општих и стручних предмета постигли највеће успехе затим и на спортским такмичењима а након тога уследило је проглашење и ђака и спортисте генерације у свакој школи. 

„Задовољство ми је што и ове године настављамо традицију награђивања најуспешнијих ученика у овој школској години као и награђивање ђака генерације и вуковаца. Резултати које сте остварили и признања са којим одлазите даље у живот говоре о вама, о вашој упорности и труду, и о вашем залагању за боље сутра. И даље у животу желим вам да имате ширину и упорност са којом су ову школу завршили корачајте сигурно ка својим тежњама и циљевима. Наредне године које су пред вама“

Ђаци генерације у школској 2021/2022 години су у Гимназији Кристина Пап, у Економско-трговинској школи Јован Ивковић а у Техничкој школи је Милош Милић. У школи „Братство“ ђак генерације је Рудолф Варга. Сви они су награђени и лаптопом и уручене су им и награде за Вукове дипломе које су такође освојили. 

Спортисте генерације овог пута имале су све три школе и то је у Гимназији Ана Река Комароми, каратисткиња, у Економско-трговинској школи је Милана Димитријевић, женски фудбал а у Техничкој школи пливачица Наташа Кекић. 

Додељене су и Вукове дипломе оним ученицима који су све четири године имали најбољи успех па тако Гимназија има пет „вуковаца“ (Наташа Васовић, Урош Ковачев, Кристина Пап, Маријана Симић и Шарвари Виола), Економско-трговинска школа има четири (Јован Ивковић, Данијела Миросављев, Миловац Никола и Панић Милица) док Техничка школа има шест најбољих ученика (Миомир Савков, Богдан Цветановски Пашалић, Љубица Икадиновић, Јован Савељев, Јелена Ђукић и Оршоља Хајнал). Укупно је на овој свечаности подељено преко 70 награда ученицима за успех и залагање.