ДруштвоКултура

БЕДЕФ зове распевану децу

Бечејски дечији фестивал „БЕДЕФ” у организацији удружења „Бубамара“ одржаће се по први пут 01. децембра у Градском позоришту. БЕДЕФ је осмишљен са циљем да се промовише дечије културно стваралаштва и да се код деце узраста од 7 до 16 година подигне свест о уметности.

Ове године фокус ће бити на музичкој уметности, а од следеће године желимо да код деце подстакнемо и ликовно и поетско стваралаштво. Фестивал је замишљен да буде такмичарског карактера и учесници ће се ове године такмичити у певању у две узрасне категорије. Учесници ће бирати једну од 20 понуђених дечијих песама “Бубамара” хора коју ће изводити пред жиријем састављеним од еминентних педагога и изводјача.

Фестивал ће неким учесницима омогућити да по први пут осете насуп на сцени али праву специфичност овај фестивал ће имати у томе што ће у ревијалном делу учеснике пратити Бубамара бенд.

Пропозиције такмичења и образац за пријаву налазе се на сајту sites.google.com/view/bedef-2019, а пријаве се могу послати до 22. новембра.

Организатори фестивала позивају сву заинтересовану децу која до сада нису имала прилике да покажу свој таленат да се слободно пријаве, учешће је бесплатно. У случају великог броја пријављених такмичара, направиће се квалификациони круг такмичења, након којег ће такмичари бити обавештени ко је прошао у даљи ток такмичења.

Најбоље очекују и вредне награде!