Буџет по мери грађана: За викенд гласање (13. и 14. новембар)

Гласање за буџетске приоритете у оквиру акције „Буџет по мери грађана – И ти се питаш!“ заказано  је за предстојећи викенд (13. и 14. новембар).

Гласање ће оба дана бити активно на сајту participativni-budzet.rs. У недељу, 14. новембра, гласање ће се одвијати и у просторијама месних заједница, од 9 до 17 сати за оне грађане и грађанке који нису у могућности да гласају путем интернета.

Листа предлога буџетских приоритета који ће се наћи на гласачким листићима већ сада је доступна OVDE. Селекција је извршена по учесталости поновљених и сличних идеја које су грађани упутили путем папирне или електронске форме или током реализације округлих столова. Предлози који нису у надлежности локалне самоуправе нису уврштени.

Списак реализованих буџетских приоритета у 2021. години, као и пројеката који су у току, објављен је OVDE, и ту је исказана вредност сваке инвестиције. Подаци су прикупљени од локалне самоуправе. Такође, на сајту је ажурирана и mapa rezultata akcije од самог почетка њене реализације како би све било прегледно.

Подсетимо, циљ акције „Буџет по мери грађана – И ти се питаш“ коју реализује БУМ у сарадњи са општином Бечеј и Канцеларијом за младе општине Бечеј је веће укључивање грађана у процес доношења одлука, као и информисање грађана о буџетском процесу. Све то доприноси и повећању транспарентности рада локалне самоуправе и буџетског процеса.