Друштво

БУМ: 14. Војвођанска олимпијада старих спортова 19. августа

Бечејско удружење младих је и ове године организатор Војвођанске олимпијаде старих спортова. У позиву ове организације који су упутила младим екипама које желе да се опробају у неким старим заборављеним дисциплинама и играма каже се:

„Са великом радошћу вас позивамо на XIV Војвођанску олимпијаду старих спортова која ће се одржати у суботу, 19. августа, на на стадиону ФК „Војводина“ у Бачком Градишту. Сви учесници/це имаће прилику да се опробају у чак 17 заборављених дисциплина, у којима су се некада у доколици одмеравали паори, забављали пастири чувајући стада и омладина у игри.

Кроз нашу Војвођанску олимпијаду желимо да оживимо заборављене вештине којима је омладина пре пар векова одмеравала снаге са вршњацима из суседног села. Данас спортске дисциплине попут пилцике, ринглања, штулања, канџијања, натезања мосора, лука и стреле, борбе части, џакања, драгача или вранића немају озбиљан такмичарски карактер, али гарантују сјајну забаву, како учесницима, тако и навијачима.

Зато вас позивамо да на време оформите петочлану екипу у вашој организацији/клубу/предузећу и проведете савршен дан у срцу Војводине!

РАСПОРЕД ОЛИМПИЈАДЕ:

  • 15:00 СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ
  • 15:15 ВИШЕБОЈ У ДИСЦИПЛИНАМА
  • 19:00 ПРОГЛАШЕЊЕ ПОБЕДНИКА
  • 21:00 МУЗИЧКИ ПРОГРАМ

ПРИЈАВЕ ЕКИПА: Петочлану екипу можете пријавити путем онлајн формулара или преко фејсбука Војвођанска Олимпијада Старих Спортова. Пријаве су отворене до 19. августа.

Војвођанска олимпијада старих спортова је манифестација чији је циљ сакупљање, неговање, очување и промоција народног блага и културне баштине војвођанског краја кроз развој и промоцију спорта за све, коју реализује БУМ уз подршку општине Бечеј.“