Друштво

БУМ: Хуманитарно вече друштвених игара

У среду, 29. јуна, чланови Бечејског удружења младих су одржали традиционално вече друштвених игара, али овај пут у Позоришном клубу “Сцена”. Поред промене локације, ово вече било је и хуманитарног карактера па су нам се придружили и ученици Техничке школе Бечеј који су поставили кутију за донације намењене њиховој професорици енглеског језика Владислави Продановић којој је новац потребан за терапије.

Ово је након акције ђачког парламента Техничке школе и прикупљања средстава у оквиру школа као и концерта који је у организацији ученика одржан у пивници на којем су наступали бечејски бендови Fingerbang и Generation Z, трећа акција за сада за помоћ Владислави. 

Бечејско удружење младих вечери друштвених игара организује већ шест година скоро сваког викенда у просторијама удружења, а овакво одржавање игара ван просторија нашег удружења јесте прво у низу, с обзиром да током лета планирамо да посетимо различите локације у општини Бечеј, те на тај начин испромовишемо друштвене игре, као и квалитетно провођење слободног времена.

„Врло смо задовољни одзивом младих, нарочито с обзиром да је ово прво у низу вече друштвених игара ван удружења за ово лето. Надамо се да ће још младих, али и осталих суграђана, одлучити да нам се придруже, те да виде које све бенефите пружају друштвене игре. На оваквим вечерима заинтересованима ће бити на располагању око 10 друштвених игара, а чланови БУМ-а биће ту да помогну и објасне правила. Наравно, они који би желели да испробају и неке друге игре из наше колекције од преко 100 игара, могу нас посетити и у нашим просторијама, с обзиром да ћемо наставити да држимо игре и у БУМ-у. Заинтересоване грађане и грађанке који би волели да нам се придруже и да се опробају у некој од игара, позивамо да испрате наш сајт и друштвене мреже, где ћемо благовремено делити све информације у вези наредних догађаја.” – рекла нам је Оливера Марић.