Друштво

Додељена средства за пројекте спровођења омладинске политике

Општина Бечеј је на званичном сајту објавила резултате конкурса за доделу средстава за спровођење омладинске политике на територији општине Бечеј. Укупно је додељено 600 хиљада динара из буџета општине Бечеј који су предвиђени за ове сврхе.
Највише средстава је добио БУМ за пројекат под називом „Програм за стицањеи унапређење компетенције друштвено одговорних младих – Покрени механизам“ и то у износу од 180.000 динара.

Удружење из Бачког Петровог Села „Млади за наше село“ је за програм „Годишње одржавање и унапређење Петровоселског омладинског клуба“ добило 120.000 динара, Друштво интектуалаца „Браћа Тан“ за пројекат „Стручно оспособљавање младих у Спомен кући „Тан“ 100.000 динара, Хуманитарно удружење „Ђина“ из Бачког Градишта за пројекат „Слободно време за будућност – Допринос унапређењу квалитета живота осетљивих група младих“ такође 100.000 динара, Удружење „Тако cool“ за пројекат „Едукацијом до извесније будућности младих“ 60.000 динара и УГ „Образовни импулс“ за пројекат „Базбедност на интернету“ 40.000 динара.

Пројекат Бечејског едукативног центра „Истраживање положаја младих у породицама у стању социјалне потребе“ одбијен је, тачније није вреднован јер није у складу са мишљењем Агенције за спречевање корупције.