Друштво

Дом здравља Бечеј: Нови гинеколог почиње са радом од следеће недеље

Након информације да је др Саша Милошевић, гинеколог, запослену у Дому здравља у Бечеј који у овој здравственој установи био и једини стално запослени лекар специјалиста на гинеколошком  одељењу је поднео захтев за отказ уговора. Према информацијама из Дома здравља Бечеј његов захтев је усвојен и он и званично престаје са радом од петка, 22. децембра 2023. године.

С обзиром да је др Саша Милошевић у овој установи био једини гинеколог који је имао идентификациони број који имају специјалисти који су на сталном радном месту у државним здравственим установама и самим тим имају дозволу да отварају боловања, издају упуте и друге административне привилегије, Дом здравља је након одласка др Милошевића остао без таквог лекара на одељењу за гинекологију.

Послали смо упит директору Дома здравља Бечеј на који начин ће ова установа решити овај проблем већ од понедељка 25. децембра да би ово одељење могло да настави са несметаним радом пре свега у интересу пацијената.

Добили смо одговор који је потписао директор Дома здравља Бечеј, др Слободан Димитров у виду саопштења ове установе у којем се каже следеће:

„Обавештавамо све наше суграђанке и суграђане, да ће од петка 22.12.2023. године др Саша Милошевић, специјалиста гинекологије, престати са радом код нас у установи. Доктор је поднео отказ уговора о раду у законском року, пре месец дана, уговор истиче, односно отказ наступа у петак, 22.12.2023. Након престанка рада др Саше Милошевића, специјалисте гинекологије, предузели смо све да наше суграђанке добију неопходне услуге на одељењу ове специјалности. Потписан је уговор о допунском раду са др Хеленом Хрњак, специјалисте гинекологије, која ради у Дому здравља Темерин. Докторка има идентификациони број и моћи ће да исписује пацијенткињама све што је потребно од документације. Докторка почиње са радом од понедељка 25.12.2023. године, тако да неће бити прекида у раду на овом одељењу, долазиће два пута недељно, понедељком и петком, а по потреби још један дан у недељи, док ће осталим данима (уторак, среда, четвртак), као и до сада радити др Снежана Убовић, специјалиста гинекологије. Овим распоредом ће бити покривени сви радни дани током недеље и наставиће се неометан рад одељења гинекологије.“

Дакле, почевши од последње недеље ове године у Дому здравља Бечеј радиће два лекара на одељењу за гинекологију што је неопходно да пацијенткиње у нашиј општини добију могућност  да добију адекватну примарну здравствену заштиту која им је неопходна.