Спорт

Џудо – Школско првенство Војводине

„Оверено“ седам виза за Београд

Школско првенство ученика основних и средњих школа Војводине на којем је наступило 1.156 ученика из 185 школа наше покрајине одржано је у суботу 9. априла у Степановићеву. Бечејске школе је представљао 21 ученик, који су остварили добре резултате освајањем две сребрне и пет бронзаних медаља.

Сребрне медаље припале су ученицима Основне школе ,,Здравко Гложански“ Вањи Лепеш Ковач, у конкуренцији првих и других разреда и Филипу Попову, у конкуренцији трећих и четвртих разреда. Бронзама су се окитиле ученице Основне школе ,,Север Ђуркић“ Катарина Перић и Хана Поучки, у узрасту првих и других разреда, као и Анастасија Радовановић, у конкуренцији ученица петих и шестих разреда, а такође и Невени Грбић, ученици Основне школе ,,Здравко Гложански“ у узрасту седмих и осмих разреда.

Ученик бечејске Гимназије Леон Бенковић је у конкуренцији првих и других разреда средњих школа освојио треће место.

Сви они су стекли право наступа на Школском првеству ученика основних и средњих школа Србије које ће бити одржано 5. маја у Београду.

Истог дана на истом месту је одржано и Првенство Војводине за јуниоре на којем је наступило 114 такмичара из 26 војвођанских клубова. Наш једини представник Леон Бенкович је освојио пето место у категорији до 100 килограма и тако се пласирао на Првенство Србије, које ће бити одржано 16. априла у Београду.

Шест дана раније је у Падинској скели одржан 26. међународни и Меморијални џудо турнир ,,Владан Петровић“ за полетарце, млађе и старије дечаке и девојчице, који је окупио 558 такмичара из 50 клубова Србије, Румуније, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Од наших осам такмичара, најуспешнији је био полетарац Вања Лепеш Ковач, који је освојио сребрну медаљу у категорији до 25 килограма.

Бечејски џудисти ће сутра путовати у Кикинду где ће учествовати на 37. међународном Меморијалу „Драган Цигановић – Цига“.

С.Е.