Спорт

Фудбал: ОФК Бечеј 1918 отпочео са припремама

На конференцији за медије у просторијама ОФК Бечеј 1918 представљен је нови шеф стручног штаба плаво-белих Драган Ивановић. Велико име у српском фудбалу, тренер са УЕФА Про лиценцом, који је водио клубове у Српској, Првој и Супер лиги, попут ЧСК Челарева, Бачке, београдског Рада, Напретка из Крушевца, новосадске Војводине и других.

Пре самог договора пред долазак у Бечеј, обострана идеја и план била је да се тим мора ојачати, односно да се доведу појачања, која се огледају искључиво у талентованим младим играчима истакао је Ивановић.

Ивановићу који је у тренерским водама пуних 26 година, први сарадник биће Милорад Јањуш, док ће Милош Андрић наставити свој рад са голманима.

Након конференције Ивановић је са својим сарадницима обавио прозивку играча, и одржао први тренинг. На „вештаку“ покрај главног стадиона присуствовао је 21 играч, међу којима и неколико нових лица.

Када је реч о прелазном року, он почиње 19. јануара и траје до 16. фебруара, а за сада су само тројица играча затражили своје папире, док ће нова имена бити ускоро позната, казао је спортски директор и тренер голмана Милош Андрић.

Подсетимо, екипа Бечеја је и више него одлично стартовала у првом делу сезоне, када се налазила у самом врху лиге, међутим у последњих шест кола момци са Тисе бележе шест пораза и падају на 11. позицију, али оно што још више брине јесте чињеница да за сада сигурно четири тима испадају из Српске лиге Војводина, па се велики и озбиљан посао очекује како од играча тако и од самог стручног штаба у прелазном року и током припрема.

Контролне утакмице:

ОФК Бечеј1918 2:0 ФК Младости Турија, одиграно 27. јануара
ОФК Бечеј 1918 – ФК Пандури Букурешт, 4. фебруар,
ОФК Бечеј 1918 – ФК Војводина Бачко Градиште, 7. фебруар
ОФК Бечеј 1918 – ОФК Београд (омладинци), 10. фебруар
ОФК Бечеј 1918 – ФК Хајдук Кула, 17. фебруар
ОФК Бечеј 1918 – ФК Младости Бачки Јарак, 24. фебруар

Први лигашки меч на Градском стадиону крај Тисе игра се 2.марта са почетком од 14:30 када ће ОФК Бечеј 1918 угостити ГФК Словен из Руме.

Вукашин Љубојев