Спорт

Фудбал: Стартовале контролне утакмице крај Тисе

На Градском стадиону крај Тисе, 10. јула одржана је прозив-ка играча пред предстојећу сезону 2023/2024. Недељко Васић потпредседник клуба, Милош Андрић спортски директор и Зоран Левнаић нови тренер Бечејаца, поздравили су присутних 26 играча, пожелели им срећу, и представили план и програм рада у току припрема, али и циљеве и амбиције за наредни сезону.

У претходном периоду дошло је до измена у играчком кадру, а оно што се очекује јесте измена и у управном кадру клуба, наиме Золтан Гујаш поднео је оставку на место председника клуба, те се очекује да ће се у што скорије време бити именован нови председник.

У току летњег прелазног рока у клуб су пристигли Владан Воргучин и Жарко Кобиљски, док су Татић, Тедић, Дервиши и Дринчић напустили клуб. Уз стара имена која су се вратила у клуб, ту је и неколико младих момака који су се из школе фудбала прикључили сениорској екипи.

Уз доласке и одласке играча, на место тренера дошао је тридесетшестогодишњи интернационалац Зоран Левнаић који је након неколико клубова у нашој земљи, укључујући и Партизан, започео инострану каријеру. Играо је на Малти за Флоријану и Хамрун спар-танс потом за Хибернијан, а након играња у Грчкој и Кувајту по-ново се враћа у Хибернијан. Од 2017. је у Интеру из Лајпцига, где и започиње тренерску каријеру. Поред Интера, тренирао је и екипу Космоса из Кобленца.

Скроман али оптимистичан је капитен плаво-белих Илија Тутњевић, који је задовољан што је остао костур тима, као и што су се вратила два добро позната имена у ОФК Бечеј 1918.

Српсколигашки караван почиње у суботу 12. августа, а до тада ће плаво-бели имати пет провера, од којих су већ једну „положили“ и то победом над школом фудбала „Петар Пуача“ из Новог Сада са 4:0.

Оно наредно што их очекује јесте меч са Борцем из Шајкаша 22. јула, сутрадан 23. одиграће са омладинцима Спартака из Суботице, 26. јула снаге ће одмерити такође са омладинцима али новосадске Војводине. Генералка је заказана за пети август, са Солунцем из Карађорђева.

Вукашин Љубојев