Óbecse

Gasztro Feszt Óbecse

Than Emlékház, 2018. október  7.

A GasztroFeszt egy olyan gasztronómiai fesztivál, melynek a fő célјa, hogy bemutassa helyi gasztronómiai értékeinket, valamint felelevenítse rég elfeledett ételeinket és főzési szokásainkat.
A fesztivált az idén második alkalommal szervezi meg a Than Fivérek Ifjúsági Mozgalom a Than Emlékházban.
A családbarát rendezvény ingyenes lesz.

PROGRAM

09:00 -12:00 FIATAL SZAKÁCSOK VETÉLKEDŐJE

A verseny során minden évben egy adott történelmi korszak jellegzetes ételeinek az elkészítésében vetélkednek vajdasági szakközépiskolások. Az ételeket nyílt lángon, rézüstben, rostélyon vagy agyagedényekben készíthetik el a diákok.

13:00 -17:00 VASÁRNAPI EBÉD

A látogatókat meghívjuk egy rendhagyó vasárnapi ebédre, melyen 200 dinárért ehetnek a fiatal szakácsok főztjéből, de más vajdasági gasztronómiai fesztiválok különlegességeit is meg lehet majd kóstolni.

13:00 -16:00 TAMBURAZENE
Pendergő óbecsei tamburazenekar
09:00 -20:00 KÉZMŰVES TERMÉKEK VÁSÁRA

A vásár a vajdasági kézműves termékek széles palettáját mutatja be és népszerűsíti. Helyi borok, kézműves sörök, sajt- és egyéb tejtermékek, gyümölcspárlatok, zöldség- és gyümölcskészítmények, kézműves édességek és különböző húsból készült termékek várják majd az érdeklődőket.

09:00 -20:00 HELYI ÉTTERMEK BEMUTATÁSA

Óbecsei és környékbéli éttermek előre elkészített vagy a helyszínen készített specialitásait kóstolhatják meg a rendezvényre ellátogató vendégek.

09:00 -20:00 VAJDASÁGI GASZTROFESZTIVÁLOK NÉPSZERŰSÍTÉSE

A rendezvényen  különböző vajdasági gasztrofesztiválok programjai és ételei is bemutatkoznak.

09:00 -20:00 GYERMEKSAROK