Óbecse

Hamarosan megkezdődik az új buszállomás építése

A város peremére, az ipari övezetbe költözik Óbecsén a központi buszpályaudvar, amelynek a helyén valószínűleg egy üzlet nyílik majd. A peronon várakozó utasok feje felett már egy ideje nincs is tető, de az igazgatósági épület és a buszparkoló sem marad a jelenlegi buszállomás helyén. Az óbecsei buszpályaudvar a város szélén lévő ipari övezetbe, a Bečejprevoz telephelyére költözik ki.
A városrendezési tervből az derül ki, hogy az ipari övezetben lévő telken bizonyos épületeket lebontanak majd, mielőtt megkezdődik az autóbusz-állomás építése. A pályaudvar épülete emeletes lesz, az Újvidéki utca felől két bejárattal rendelkezik majd, és a buszok is ezen az utcán fognak közlekedni.
Bár a tervek szerint a városban kialakítandó megállóhelyeken felveszik majd az utasokat az autóbuszok, sokan mégis aggódnak amiatt, hogy a buszpályaudvar költöztetése sok kényelmetlenséggel jár majd. Azt, hogy van-e okuk aggodalomra az utasoknak, szerettük volna megtudni a Bečejprevoz igazgatójától, de Bojan Đurović többször is kitért a lehetőség elől, ezért nem kérdezhettük meg tőle, hogy mikor gördülnek ki az utolsó autóbuszok a központi pályaudvarról, valamint hogy hol és milyen megállók lesznek a városban.
A mostani buszpályaudvart 1981-ben adták át rendeltetésének Óbecsén, és akkor 55 millió dinárt költött rá az akkori Bečejtrans vállalat. Az új pályaudvar építése állítólag az év első felében kezdődik meg. A Bečejprevoz eladott telkén, azaz a mostani buszállomás helyén egy német kereskedelmi üzletlánc tervez boltot nyitni.

Fehér Rózsa