Óbecse

Harmadszor is Tanderbal Óbecsén

Augusztus 2. és 4. között harmadik alkalommal szervezik meg Óbecsén a Tisza-parton a Tanderbal Fesztivált. A rendezvény koncertprogramjai pénteken (augusztus 2-án) kezdődnek 20 órakor az óbecsei Bubamare gyermekkórus- és zenekar fellépésével, majd a 21 órai megnyitót követően Ivana Selakov, 23:30-tól az Amadeus band lép fel. A koncert közben éjfélkor tűzijáték is lesz.
Másnap sportprogramok és gyermekfoglalkozások várják a látogatókat: 10 órakor kezdődik a kajakosok találkozója, és ugyanekkor szállnak vízre a Tisza-szigetre csónakázók is, akiket a szigeten finom falatok várnak majd – ez utóbbi programra érdemes előzetesen bejelentkezni. 17 órakor, a kiránduló csónakosok visszatérése után kezdődnek a gyerekeknek szánt ökológiai és origami foglalkozások, majd 21:30-kor a Skladište, 23 órakor pedig a Divlje jagode zenekar lép színpadra.
Vasárnap 10 órakor nemzetközi úszómaratonnal indul a nap, majd 13 órakor áll össze a már jelképessé vált, Bácskát és Bánátot összekötő emberfűzér a Tiszában. 16 órakor gyújtanak tüzet a versenyzők a bográcsok alatt, amelyekben halászlé fő majd. A csapatok július 26-áig jelentkezhetnek a főzőversenyre, akik a 3000 dináros nevezési díjért cserébe asztalt, padokat, sátort és egy főzési csomagot kapnak. 17 órakor veszi kezdetét a Játék határok nélkül elnevezésű vetélkedő, amelynek keretében többek között görögdinnyével és tojással történő úszásban, kötélhúzásban, kéz nélküli dinnyeevésben és gyorsasági sörivásban kell majd rajthoz állniuk a versenyzőknek. 19:30-kor a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, 20 órakor a Đido Művelődési Egyesület lép fel, majd 21 órakor a Fokos zenekar, 22 órakor a Garavi sokak koncertezik.
A rendezvény mindhárom napján népművészeti vásár is várja majd a látogatókat, akik pénteken 16 órától, szombaton és vasárnap pedig 10 órától éjfélig válogathatnak az árusok standjai között. A programokkal, a részvétellel és az elárusítással kapcsolatosan bővebb felvilágosítással az óbecsei Idegenforgalmi Szervezet 021/6910404-es és a 064/8959250-es telefonszámain, illetve a tobecej@gmail.com e-mail címen szolgálnak az érdeklődőknek.

F.R.