Хроника

Хроника: Вожња у пијаном стању, принуда и поседовање хероина

Петровоселац возио пијан са више од 2 промила алкохола
Полицијска управа у Новом Саду је у четвртак 8. априла, на подручју Јужнобачког округа, открила и санкционисала укупно 365 прекршаја из Закона о безбедности саобраћаја на путевима. На овом подручју, из саобраћаја је искључено 18 возача и 7 возила, а задржана су четири возача, због вожње под дејством алкохола.
Међу задржанима су и двојица возача из Новог Сада и Бачког Петровог Села који се терете за прекршај насилничке вожње, јер су управљали аутомобилима са више од 2 промила алкохола у организму.
Сви задржани возачи ће, уз прекршајне пријаве, бити приведени надлежном прекршајном судији.


Тројица ухапшена у Жабљу због принуде Градиштанца
Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су С. К. (1982), Н. Л. (1986) и О. М. (1996), са подручја Жабља, због постојања основа сумње да су учинили кривично дело принуда у покушају.
Сумња се да су, 21. марта, њих тројица пресрела тридесето-годишњака из Бачког Градишта, који се трактором враћао са њиве, и тукла га бејзбол палицама, због новца који је он дуговао С.К.
Оштећени је, том приликом, задобио тешке телесне повреде у виду фрактуре лобање и прелома обе потколенице.
Тројици осумњичених је одређено задржавање и биће приведени, уз кривичну пријаву, основном јавном тужиоцу у Бечеју.


Ухапшен Бечејац због поседовања хероина

Припадници Полицијске управе у Новом Саду ухапсили су Г. Ј. (1981) из Новог Сада, због постојања основа сумње да је учинио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.Полиција је, јуче, прегледом Г. Ј. и претресом стана у коме он борави, пронашла хероин. Сумња се да је, претходно, Г. Ј. продао хероин тридесетчетворогoдишњаку из Бечеја код кога је полиција, такође, пронашла овај наркотик. Г. Ј. је одређено задржавање до 48 сати и биће приведен, уз кривичну пријаву,
вишем јавном тужиоцу у Новом Саду. Против Бечејца ће бити поднета кривична пријава, због постојања основа сумње
да је учинио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.