ЈП „Водоканал“: У плану изградња модерне канализационе мреже

Дуго времена најављивана инвестиција из виших нивоа власти за реконструкцију канализационе мреже у Бечеју је коначно и потврђена на седници Скупштине Србије 21. априла на којој је главана тачка била ребаланс државног буџета, Министар финансија Синиша Мали је на седници рекао да је држава издвојила 3,5 милијарди евра за изградњу модерне канализационе мреже и пречишћиваче отпадних вода. Он је рекао и да се у овај пројекат капиталних инвестиција улази са кинеском компанијом CRBC и да је у овом тренутку планирана потпуна изградња каналазицоне мреже у 22. локалне самоуправе, чиме би се решио један од већих проблема грађана у Србији.

– Имамо укупно 65 локалних самоуправа. Укупна вредност ових инвестиција које ћемо радити са CRBC је 3,5 милијарди евра. На то додајте 200 милиона кредита од Банке Савета Европе, 100 милиона евра од ЕБРД-а – рекао је Синиша Мали. Он је додао да су додатна средства из ребаланса буџета увећана три пута.

Даље у излагању рекао је и којим ће темпом за ове инвестиције у 2021. години бити потписивани уговори. Инвестиција у Бечеју биће у првој групи градова са Великим Градиштем, Бачком Паланком, Прибојем, Бабушницом и Белом Паланком. За ту групу градова укупно ће бити одвојено 77.6 милиона евра а уговори ће бити пописивани већ у августу.