Друштво

„Комшије за комшије“: Бечеј са преко 11.000 гласова победио на такмичењу за најлепшу урбану башту Србије

На фејсбук налогу удружења „Комшије за комшије“ јуче, 31. октобра објављено је и званично да је Бечеј, тачније сви Бечејци заједно који су дали помоглии гласали, победио на такмичењу за најлепшу урбану башту у Србији.

Велика радост је у Север Ђуркић насељу поводом овога, па тако на њиовом налогу стоји објава:

„Захваљујући гласању заједнице, БЕЧЕЈ ЈЕ ПОБЕДНИЧКИ ГРАД са највише гласова, а прва кишна башта у овом граду је изгласана за најлепшу кишну башту Србије!!!!!!

Током гласања стигло је скоро 22.000 валидних гласова, који су резултат заједничких напора, ентузијазма и посвећености заједнице у борби за чистију и здравију животну средину.

Коначни резултати гласања:

  1. БЕЧЕЈ 11.332 гласова
  2. Крагујевац 7.541  глас
  3. Сомбор 824  гласова
  4. Ниш 657  гласова
  5. Чачак 465  гласова
  6. Нови Сад 296  гласова
  7. Суботица 247  гласова
  8. Београд 235  гласова
  9. Нови Пазар 198  гласова
  10. Смедерево 172 гласа

Честитамо на лепим кишним баштама  грађанима свих градова учесника, а посебно грађанима који су непосредно учествовали у њиховом стварању. Самим учешћем у овом лепом еколошком пројекту компаније А1 Србија, победници смо сви заједно!

Велика захвалност компанији А1 Србија, посебно генералном директору CEO А1 Србија и Словенија Дејану Турку, европској агенцији Propulsionи Шумарском факултету Универзитета у Београду на позиву за учешће у овом великом еколошком и друштвено одговорном пројекту. Хвала вам на дивној акцији, дивној башти, лепим познанствима и занимљивом искуству, велика нам је част и привилегија што смо део ,,Никло као ја“ породице.

Хвала дивној архитектици Амели Грекси, свим баштованима, хвала дивној Ивани Јовановић и Данијелу Ракићу из Propulsiona, екипи Humanmade Studija, посебно нашој Нађи Субаков и великом човеку, путописцу, водитељу и шмекеру Андреју Маричићу на дивној сарадњи и лепом дружењу. Најбољи смо Андреј!!!!

Захваљујемо се основним школама Петефи Шандор, Шаму Михаљ и Здравко Гложански, хвала средњој Економско трговачкој школи, туристичкој организацији општине Бечеј, хвала удружењу грађана Еко Бечеј, удружењу сликара Дуга, хвала Еурогардену, SweetLifu, Геронтолошком центру, огромно хвала најбољем бечејском бенду Маршали и најбољем бечејском диџеју, DJ Dee Man-u!

Хвала свим суграђанима и комшијама из насеља Север Ђуркић који су се одазвали нашем позиву, подржали нас и учествовали у стварању прве бечејске кишне баште.

Велико хвала свим бечејским медијима Порталу Мој Бечеј, ТВ Бечеј, Pannon РТВ, Бечејски дани, Бечејски мозаик, Web Info, радију Activ и свим facebook групама на  великој помоћи и подршци!

Велико хвала и свима вама драги наши који сте нас читаво време акције подржавали, гласали и навијали! Показали смо да је Бечеј, иако мали, дорастао оваквим акцијама и да нам је место увек уз најбоље!

Поносни смо на све вас, на јединство које смо сви показали, поносни смо на нашу лепу кишну башту и на наш дивни, прелепи Бечеј!“