„Комшије за комшије“: Помоћ породици Каприш

Удружење „Комшије за комшије“ из насеља Севере Ђуркић помаже породици Каприш после пожара

Удружење „Комшије за комшије“ је под слоганом „Комшије смо и кад је тешко!“  организовало заједничку акцију помоћи породици Каприш која је преживела велику трагедију почетком децембра месеца.

„У ноћи између уторка 6. и среде 7. децембра, у насељу Север Ђуркић десила се велика трагедија. У пожару који је захватио стан наших комшија, породице Каприш, смртно је страдала наша драга комшиница Нада Каприш. Као последица пожара настала је и велика материјална штета у стану коју породица самостално не може да санира. Зато вас позивамо, да још једном уједињени, покажемо да је Бечеј град људи великог срца, да сви заједно помогнемо овој породици и макар мало ублажимо њихову велику тугу и бол!“ – каже се у саопштењу/прогласу Удружења.

Комшије су се одлучиле да и сами засучу рукаве и објавили да је најхитније да се набави грађевински материјал јер је за почетак најважније набавити нове прозоре и улазна врата, како би се стан заштитио од падавина и хладноће. За даљу санацију потребна су и собна врата, грађевински материјал (цемент, песак, шљунак, креч, мултибат ), струјни каблови, поправка спратног степеништа, стиропор, лепак и мрежица за поправку оштећене изолације… Потребна је и помоћ грађевинских мајстора,  електричара, столара…

Они су позвали и све бечејске предузетнике и фирме да се прикључе овој акцији и помогну, и Бечејце да уколико су у могућности дају своје новчане прилоге и директно их уплате као помоћ породици Каприш на име Звездан Каприш, Севера Ђуркића 54 21220 Бечеј, број рачуна: 325930060047283312. Такође уколико грађани нису у могућности да директно уплате на рачун своје новчане прилоге могу да их предају и представницима Удружења. За све додатне информације и донације могу да позову на број 064/436-0-402 или да пошаљу поруку путем фејсбука.

„Велика захвалност дежурној екипи хитне помоћи Дома здравља Бечеј и Ватрогасној јединици из Бечеја која је брзом, професионалном и пожртвованом акцијом у кратком року угасила пожар, спречила његово ширење на суседне станове и тако спасила животе других комшија и већу материјалну штету. Помозимо сви заједно породици Каприш да обнови свој дом! Комшије смо и кад је тешко!“ – каже се још у саопштењу Удружења „Комшије за комшије“.

Већ током јануара месеца комшилук се организовао и физички помогао породици Каприш на рашчишћавању последица пожара и започео обнову стана.

„Велика захвалност ЈП Потисје, посебно  директору Золтану Фејешу,  Звонку Дајевићу и свим радницима који су учествовали у акцији, обезбедили контејнер и одвезли изгорели материјал из стана. Позивамо све грађане и фирме да се прикључе овој акцији и помогну у обнови дома породице Каприш.“ – овом поводим су на својој фејсбук страници написали чланови Удружења.

Средином овог месеца уследила је још једна акција – хуманитарна јавна лицитација производа и услуга које су донирале фирме и појединци за прикупљање помоћи за породицу

Наиме, на фесјбук страници од понедељка 23. јануара организована је хуманитарна распродаја ствари и услуга!

„Позивамо све комшије, суграђане, бечејске предузетнике и привреднике да за ову хуманитарну акцију донирају предмете који им више нису потребни, своје производе или услуге. Контактирајте нас на број телефона 060/019-83-60 или нам пишите у инбокс. Да бисте купили предмет или услугу са ХУМАНИТАРНЕ  ПРОДАЈЕ, потребно је да у тој објави напишете коментар  КУПУЈЕМ, након тога ћемо вас контактирати ради договора око плаћања и преузимања предмета или ваучера. У случају да предмет или услуга буду понуђени на ХУМАНИТАРНОЈ ЛИЦИТАЦИЈИ, победник ће бити особа која у коментарима објаве понуди највећи новчани износ. Целокупан прикупљени новац од продаје биће искоришћен искључиво за обнову дома породице Каприш. Предмети који буду понуђени морају бити исправни и у очуваном стању.  Сви предмети који не буду продати биће враћени власницима.“ – каже се у саопштењу Удружења поводом ове акције.

За сада су своје услуге и производе понудиле фирме: Школица спорта „Муња“, Аеробик клуб “МСК“, Пицерија „Галерија“, Ресторан „Mappamondo“, Посластичарница „Жербо“, Дечија научна радионица „Пипета“, „Burger time“, „Здраво залогајче“ , Женски одбојкашки клуб  … и појединци Захар Душан (вожња змајем), Александар Јовановић (штене јазавичара), Рада Богојев (артисан хлеб), Биљана Голубовић (храна за псе), Нинослав Трајковић (вожња у „Рини“), Ана Марија Ковачев (школа јахања), Гоца Цветановски (јастук-кревет за кућног љубимца), породица Лалић (апарат за кокице) … аукције се настављају.