Спорт

Кошарка: КК Бечеј окупио више од 40 кошаркаша и кошаркашица

Бечеј је и овог јануара домаћин кошаркашког кампа за дечаке и девојчице узраста од 7 до 13 година. Организатор седмодневног сусрета је Кошаркашки клуб Бечеј, а осим бечејских спортиста, кампу су присуствовали и чланови клуба „New generation“ из Темишвара, Румуније.

Више од 40 кошаркаша и кошаркашица два пута дневно тренира, а мимо тога на располагању имају и капацитете затворених базена, чиме је додатно употпуњен и обогаћен камп.

„Циљ кампа је пре свега да омасовимо кошарку као спорт и да је тренира што више деце. Такође, жеља нам је и да се деца која дођу са стране, поново врате у Бечеј, јер сматрам да имамо феноменалне услове. На располагању имамо изванредну салу у спортском центру, затим отворени и затворени базен, као и одличне смештајне капацитете. На кампу деца углавном понављају основе кошарке, што је уједно и циљ, јер тренери углавном немају времена да се базирају само на те основе, које су нам веома битне за напредак играча поготово узраста од 7 до 13 година“, рекао је тренер КК Бечеј, Иван Станковић.

„На кошаркашком кампу у Бечеју учествујемо већ 12 година. Ове године са собом носимо веома лепо искуство и успомене. Током свих ових година, како деца, тако и родитељи, одушевљени су вашим градом и веома радо долазе овде. Након што нас је све погодила вест да је Данијел Тамаши преминуо били смо забринути да ли ћемо поново долазити у Бечеј, јер се овде осећамо као код куће. Ступили смо у контакт са Марком Вуковићем и Иваном Станковићем, они су сјајни момци, одлични тренери и тада смо дошли на идеју да поново покренемо кошаркашки камп. Очекујем да деца коју доведем на камп науче макар једну нову ствар, јер овде боравимо недељу дана и не можемо тражити и очекивати превише. Сви већ жељно ишчекују када ћемо опет доћи у Бечеј и надам се да ће то бити већ у току лета“, рекао је тренер и председник КК „New generation“ из Темишвара, Ђиђи Липован.

Жеља и амбиција организатора је да се већ на лето дечаци и девојчице поново сусретну и одмере снаге на паркету спортског центра у Бечеју.

Вукашин Љубојев