Крем кукуруз (прилог)
Потребно:
Једна кеса смрзнутог кукуруза шећерца
2 кашике павлаке
1 кашика путера, маргарина (са маслацем)
1 чаша млека
Једна мања главица лука
2 кашике брашна
Пармезан или неки тврди сир нарендан по укусу
Со, бибер
Скувати кукуруз кратко у посољеној води (он је углавном већ куван). Исецкати лук ситно (лук може и не мора) и пропржити га док не буде слаткаст, додати две кашике брашна и скуван кукуруз, ставити путер, павлаку и зачине и налити млеком и укувати да се згусне. Гњечилицом за кромпир један део кукуруза може се пропасирати, остатак оставити у цело, буде лепши укус и текстура. Нарендати сира и умешати, најбоље пармезана, то по укусу. Служити уз месо или гриловано поврће као прилог.